Vad har decemberöverenskommelsen(DÖ) för betydelse för demokratin och invandrarnas riksorganisationer i Sverige och de övriga nordiska länderna .

Är det någon mening med att vi går till val och röstar om man genom en övenskommelse upphäver medborgarnas roll , oppositionens existens och sätter demokratin ur spel och dessutom bidrar till en byråkratisk riksdag med ineffektiva riksdagmän under en känslig period med krig , flyktingkatastrofer och miljöförstöresle till följd av krig. Biståndet från SIDA gör ingen nytta samtidigt som de rasistiska partierna i Europa växer.

Ineffektiva riksdagmän som motsätter sig ett extraval kan bero på lathet , trötthet och fruktan för att

förlora sitt mandat i riksdagen, de tjänar 60.000 kronor i månaden med garanterad anställning i minst fyra år medan många svenskar står utan jobb och där invandrare, handikappade och fattigpensionärer drabbas hårdast. Dessutom hoppades många pensionärer att valet skulle innebära en förbättring för dem. Även bönderna hoppades på en förbättring för deras del.

 

Alt 1: Tillämpa direktdemokrati effektivt. Låt svenska folket genom folkomröstning avgöra huruvida DÖ eller liknande kan ersätta allmänna val eller inte.

Även Natofrågan måste avgöras genom att regering och riksdag vänder sig till folket för ett avgörande . Nordiska länder, särskilt Finland, är mycket dåliga på att utnyttja direktdemokrati. I republiken Finlands fall kan det bero på presidentens roll.

 

Alt: 2 Ett extraval eller omval . De som förespråkar regeringens samarbete med SD i stället för ett extraval är affärsmän som kan vara en del av SD eller sympatiserar med dessa och sätter demokratiutvecklingen sist i sin agenda ..

 

Alt:3 Vad gäller samarbete utanför partigränserna

Bilda samlingsregering som omfattar alla riksdagspartierna med undantag för SD jmf med andra världskriget då kommunisterna uteslöts från att medverka i en sådan . Andra värdskriget = Nazismen och rasism.

Sverige saknar en lag som reglerar partiorganisationer och skattemyndigheten ska inte tillåtas att ogiltigförkara föreningar och organisationer utan stöd av en sådan lag . Därför, gör det möjligt att ogiltigförkara en organisation genom dom och inte genom att skattemyndigheten avregistrerar föreningar utan stöd i lagen.

 

 

Krig utgör ett hot mot mijön och mänskligheten


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0