Almedalsveckan

Hinder för demokratin

 

Valfusk i bl a Rinkeby och Spånga , varför just i invandrartäta kommuner

 

  • Avhopp mellan olika partier under mandatperioden och ändå får de behålla riksdagslönen och sin plats i Riksdagen,

  • Privata bolag såsom ett skivbolag med en känd artists bidrag med en miljon kronor till ett nytt parti vars ledare Gudrun Schyman brände upp 100.000 kr av dessa under 2010 års valrörelse, under Almedalsveckan

  • Att en ledande inom centerpartiet utnyttjade Amnesty i sin valrörelse samtidigt som han klappade Gudrun Schyman som tröst när hon hade bränt upp hundra tusen kronor under valrörelsen , Sc.hyman har begått en oförsvarlig handling. Ett brott mot Linné?

Svenska politikers misstag eller uttnyttjande bl a av svaga och invandrare som är analfabeter påverkar starkt andra invandrare som ännu inte tror på demokratin.

Den skådspelerska, och tillika centerpartistisk riksdagsman, Solveig Ternrström, har genom att bryta sitt uppdrag som riksdagskvinna begått avtalsbrott. Hon har svikit sina väljare vilka har givit henne fullmakt , uppdrag, att företräda dem under mandatperiodens fyra år. Bortsett från att hon företrädde hela folket under namnet Centerpartiet.

 

Frågan är huruvida Tjernrström borde lämna sin plats i riksdagen och blir arbetslös utan lön och få söka jobb som alla andra , dessutom borde hon betala tillbaka den lön och de förmåner som hon har fått efter att hon avbrutit sitt uppdrag .

Socialdemokratin välkomnar Tjernrström som en ledare för socialdemokratin under valrörelsen 2010 och har genom sitt agerande uppmuntrat till hinder för demokratin. Socialdemokratin har liksom Moderaterna fuskat i valet. Frågan är varför just i invandrartäta områden.

Oavsett om Centerpartiet tvingat henne att lämna riksdagsplatsen eller talmannens bristande demokratiutbildning för riksdagsmännen eller att han saknar en politisk praxis i det , föreslår De Nya Svenskarna att talmannen tittar närmare på regeringsformen som betonar att demokratin skall vara ledande inom alla samhällsområden.

Tidigare har G Schyman avbrutit sitt uppdrag som riksdagsman under en mandatperiod, detta har försvagat demokratin , före henne gjorde Sten Andersson , riksdagsman för moderaterna likadant han var också med och startade ett integrationsprojekt men hoppade själv av och blev Sverigedemokrat.

 

Oaktat det finns det en del invandrare som betraktar demokratin som att svenska människor är snälla och att man har tillgång till nästan allting. De flesta invandrare har kommit som flyktingar och har aldrig utövat demokrati i sina tidigare hemländer. Dessa utgör hinder för demokratin om de inte får kontinuerlig och intensiv utbildning i demokrati , Vad gör demokratiakademin och Internatioell demokrati , IDEA för nytta .

 

Från svensk sida förstår ungdomarna demokratin , såsom att man har rösträtt , tillgång till Internet, ansluta sig till en organisation och lämna en organisation, läsa vilken tidning som helst ansluta sig till fackförening och har rätt till arbete , bostad och demokrati i skolan . Ungdomarna har ärvt demokratin , de behöver inte engagera sig i att stärka och utveckla den. Detta är ett annat hinder för demokratin.

 

Demokratin i fara !

 

De Nya Svenskarna utgår i sin politik från kritik och självkritik och problemet har vi analyserat på ett annat språk nämligen arabiska , se nedan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0