COP27 FN:s klimatmöte 2022 i Sharm el-Sheikh ären ensidig lösning under pågående multikriser som skakar världen

Världen har förväntat sig ett freds-och klimatmöte som pågår samtidigt som koncentrerar sig på konfliktlösning och klimatmålet i synnerhet när befolkningen har ökat till upp emot 8 miljarder människor , Ukrainakriget, energikrisen, inflationen, och matkrisen eller fattigdom och andra konflikter som glömts bort på grund av kriget i Ukraina.

 

Omkring 115 regeringschefer och statsschefer landar på den s k fredsstaden Sharm el-Sheikhs internationella flygplats som drar 20 MW och är byggd av bosättare och Israels försvarsmakt år 1968 . En enorm flygplats med en hangar med 29 flygplan . Den flygplatsen är skyddad av ett tält gjort av 7 skikt av silke som tål 220 graders värme och som liknar ett Nobeldiplom, ett konstverk av en utvald svensk konstnär och en textdel utförd av en kalligraf och som har placerats i en skinnpärm . Bara under de första tre dagarna av klimatmötet landade 47731 passagerare bland dessa António Guterres , Joe Biden och Ursula von der Leyen .

Under pågående COP27 FN:s klimatmöte dör människor i krig i olika delar av världen av vapen som tillverkas och säljs av de länder varifrån huvuddelen av deltagarna kommer . Vissa flyr från kriget.

I närheten av fredsstaden Sharm el-Sheikh och den brömda fredsmoskén pågår en gammal konflikt som deltagarna har fått ärva på grund av den ohållbara politiken . För en hållbar utveckling krävs det nämligen en hållbar politik där inga konflikter och ingen miljöforstörelse överlämnas till kommande generationer.

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten.



 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0