Två envisa kristna länder motsätter sig en vapenvila !

Utan respekt för några av kristendomens heligaste dagar kring JUL , två envisa kristna länder motsätter sig en vapenvila !

 

Om Jesus uppmaning var att avstå från att hämnas och istället vända andra kinden till , hur kommer det sig då att den kristne ortodoxe presidenten Zelenskyj vände sig till protestanten Joe Biden som tidigare drottning Kristinas agerande till följd av det 30- åriga religiösa kriget , frågan är vem den nu kristne ortodoxe Putin ska vända sig till , Romersk-katolska kyrkan , påven Franciskus ?

Eller så kan båda två vända sig till islam för att lära sig att två krigande muslimska länder kan uppnå vapenvila under en helig fest som EID.

Om du som EU- medborgare skulle vilja vändanedanstående politiska argument vilka skulle du vända på ?

  1. Norge som är medlem i militäralliansen Nato men inte medlem i EU får två EU- nationer , Sverige och Finland att bli medlemmar i Nato

ELLER

  1. Sverige och Finland med sin politiska skicklighet vänder på det så att Norge i stället får ansöka om medlemskap i EU och dessutom lämna militäralliansen Nato i enlighet med Nobels testamente ?

Om politiken är det möjligas konst , hur kommer det sig då att argument ( 1 ) vunnit framgång bland journalister, riksdagsledamöter , EU-parlamentariker , talmän och statsvetare ?

Om det saknas ett land som kan medla mellan två kristna länder som Ryssland och Ukraina då Finland och Sverige som båda erhållit Nobels fredspris har fölorat den rollen på grund av punkt (1 ) rådet är då att följa islam på den punkten.

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0