Tre konkreta råd till den nye ärkebiskopen !

Nu har det gått 2000 år utan ett enda bekräftat mirakel , inte heller har någon uppståndelse ägt rum men däremot krig, pandmi, obotliga sjukdomar, miljökatastrofer och konflikter som bl a den som ärkebiskopen själv fick ärva, den israelisk-palestinska konflikten .

 

Den konflikten ärkebiskopen själv fick ärva och det första rådet , Råd:I att prioritera och dominera detta i hela sitt arbete .

Konflikter fortsätter att öka så länge det finns vapenindustri där vapentillverkare och säljare sitter och dirigerar politiken båda inom EU och FN och trots krig och bojkott sitter Ryssland i FN:s säkerhetsråd och nyttjar sin vetorätt. Det är därför världen behöver en ny politisk linje nämligen att lämna den ohållba politiken och gå över till en hållbar politik som leder till en hållbar stabilitet.

Det andra rådet , Råd:II gäller kyrkovalet , hur svenska kyrkan lyckades införa demokrti i sitt trossamfund enligt principen att det är demokratin som har givit alla trossamfund religionsfrihet .

Den principen måste gälla alla religioner utan undantag .Rådet är att hjälpa till att få andra trossamfund att förstå det så att de kan införa ett liknande val i sin religion . Att varje trossamfund har ett eget val är däremot kostsamt , komplicerat och dessutom kan inte syftet enligt Råd:I uppnås. Med information om vad svenska kyrkan har gjort för att lyckas med det får ärkebiskopen möjlighet och kontinuerligt träffa representanter för alla religioner inklusive påven.

Ett gemensamt val för alla trossamfund inklusive svenska kyrkan ersätter kyrkovalet.

I den nya valmodellen deltar inga politiker eller partier. På samma sätt som i kyrkovalet , alla som har fyllt 16 år får rösträtt oavsett religion. Då har vi en demokratisk utveckling som mål.

Det tredje rådet, Råd: III, komplettera processen som gäller staten och kyrkan som är i separation genom att avlägsna den religiösa symbolen från den svenska flaggan och så småningom även från andra flaggor.

Lycka till .

Krig utgör ett hot mot miljö och mänskligheten

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0