Innan du går till vallokalen och lägger din röst vid valet 2022 stanna en stund oc

Innan du går till vallokalen och lägger din röst vid valet 2022 stanna en stund och tänd ett ljus för krigets och miljöns offer och fundera över följande!

Du skall alltså som väljare inte tillåta att den svaga regeringen som saknar opposition får fortsätta att motivera sina misslyckanden med t ex att stoppa våldet och skottlossning i landet genom att skylla på kriget som de själva ger stöd till och ger näring till genom att skicka pengar och vapen och med flagghissande och namnändring på gator och torg. Vi har inte upplevt något sådant under det pågående Israel-Palestina kriget , Vietnamkriget, Kongokriget , Irakkriget, Syrienkriget , Tigray-kriget, Etiopien .Sudan, Lybien, Jemen, Afghanistan, Halabja i Kurdistan, Massakern i Sabra och Shatila eller folkmordet i Prijedor m fl.

Ja, statsministern föll i gråt i sitt nya framträdande, ångerfull !!!

 

Sedan lyssnar man till alla debatter inför valet och sedan bestämmer man sig dagen innan valet om man ska rösta.

  1. I valet 2014 blev det svårt att bilda regering, Sverige styrde genom en sk December-överenskommelse som senare upphävdes ensidigt av ett ensamt litet parti, KD och de övriga riksdagspartierna följde efter . Detta påminner oss om Nato och genom en odemokratisk metod lyckades den S-ledda regeringen , utan folkomröstning ansöka om medlemskap i militäralliansen Nato. D-Ö ersatte våra röster d v s våra röster räknades icke.

Sverige styrdes av en svag regering. Detta bäddade för en försvagning av demokratin och t om vålde har ökat. Den svenska regeringen och övriga riksdagspartier har övergett den svenska alliansfriheten .

Talmannen skulle i stället ha rekomonderat en samlingsregering och därmed kunnat undvika att Sverige styrdes genom D-Ö och att svenska folkets röster inte räknades.

  1. Samma procedur upprepades dessvärre vid valet 2018, Sverige styrdes återigen genom en överenskommelse som den här gången kallades för Januari-överenskommelsen ,våra röster räknades inte , regeringskris , våldet esklaerade så att regeringen förlorade kontrollen , oppositionen upphörde och stödet till Ukraina -kriget blev centralt, Sverige skickade pengar och vapen till Ukraina samtidigt som regeringen ägnade en stora del av politiken åt

  2. Nato medlemskap. Allt annnat stod still. Kriget i Syrien och flyktingar glömdes bort och andra konflikter försummades . Sverige förlorade sin roll som medlare i konflikter då Sverige nu står under USA:s kontroll.

Alltså en svag regering som styr genom överenskommelser , oppositionen som har tystats ned vilket har fått till följd att oppositionen endast tar upp frågor om höjda straff och att dela ut pengar i miljarder för olika gamla reformer som de redan har spenderat en förmögenhet på .

Det tredje valet ser ut att leda till att det blir ännu svårare att bilda regering och om svenska folket går till vallokalerna i kommande val sep-2022 kommer rösterna inte att räknas . Frågan är vilken överenskommelse som kommer att träffas om talmannen misslyckas med att få en fungerande regering ?

Därför det är meningslöst och slöseri med skattemedel om valet sep-2022

genomförs och i stället skall man uppmana riksdagspartierna till att bilda en samlingsregering.

 Lösningen .

Bilda en samlingsregering utan SD och de partier som inte vill vara med.

Samlingsregeringen styr landet fram till EU-valet med ett begränsat mandat som t ex att lösa problemet med våld, inom landet och att stoppa kriget i Europa, återställa ekonomin m.m.

Snacka inte om ukrainarnas krigsvilja utan uppmana dem att lägga ner sina vapen . På motsvarande sätt se till till FN och FN:s fredsbevarande styrkor tar den rollen . Diskutera om Ryssland skall fortsätta ha vetoorätt och sitta med i FN:s säkerhetsråd.

Sverige, Finland och Norge tillsammans med Ryssland ger näring till kriget och det fortsatta dödandet och miljöförstörelsen .Därför är det utomordentligt viktigt att upphöra med att hetsa upp för ett medlemskap i Nato och sluta skicka vapen och pengar till Ukraina . Innan kriget i Ukraina började fanns det omkring 40 miljoner vuxna ukrainare , 30 miljoner av dessa var bredda att göra motstånd och försvara sitt land om det blev krig medan en miljon motsatte sig detta . Nu när kriget har pågått i sex månader måste frågan ställas till de som ger stöd till kriget .

Hur många är kvar av de som var beredda att kriga , hur många har dött, tillfångtagits och hur många har flytt från sitt land. . Tänk på att Ryssland är en supermakt.

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0