Aktivering av fattiga ländenas ccTLDs gör mera nytta än vad Nobelpristagarna,

Aktivering av fattiga ländenas ccTLDs gör mera nytta än vad Nobelpristagarna, WFP och auctions in practice tillsamman kan åstadkomma !

 En ohållbar politik ?

 Hur är det möjligt att de tjeckiska Medborgardemokraterna, polska Lag och rättvisa och svenska Sverigedemokraterna som sitter både i riksdagen och Eu-parlamentet , stiftar lagar som eu- medborgarna skall följa ?

 Är det inte för jäkligt ?

 En ny tendens som syns tydligt i riksdagen är att flera riksdagsledamöter och statsråd går med en eller två svenska flaggor som korsar varandra på sina kavajer eller kors hängande i örat . Detta kan tolkas som att de vill visa att de är mycket aktiva i kyrkovalet , deltar i kyrkovalet och är emot statens och kyrkans separation och dessutom står på randen till ett närmare stöd för SD.

Frågan är om Greklands agerande gentemot Gyllene gryning kan följas av de övriga 26 medlemsstaterna i EU ?

 Hur ser demokratiminstern på det , och hur kan hon axla de olika rollerna som idrotts-, kultur-och demokratiminster.

 Efter andra världskriget låg det Europa , som EU-medborgarna nu lever och bor i , i ruiner .

 För att ekonomiskt bidra till återuppbyggnaden av Europa efter andra världskriget kom den amerikanske utrikesministern George Marshall i Trumans regeringen med ett plan som uppkallades efter honom Marshallplanen . Marshallplanens syfte var också att motverka kommunismen i västeuropa .

Norge , Danmark och Finland är bland de länder som fick bidrag/ hjälp motsvarande nuvarande SIDAs hjälp för andra länders återuppbyggnad .

Per Albin Hansson som uteblev från ett viktigt möte med den dåvarande norska statsministern om återubyggandet av Norge, dog den dagen.

Norska, danska , finska och judiska flyktingar togs emot av andra länder bl a Sverige . Dessa flyktingars barn sitter nu i riksdagen , de är partiledare eller statsråd.

 Marshall som enligt källor var motståndare till Israels existens fick Nobels fredspris 1953 .

 Samtidigt som andra länder tog emot bl a norska, danska och finska flyktingar skickade USA närmare 13 miljarder dollar till Europa . Dessvärre har en del av de pengarna utnyttjats i återerövring av andra territorium och inte till fredsförebyggande åtgärder . Den hjälp som SIDA givit i form av bistånd misstänks ha gått till kurruption , vapenhandel m.m , inte för att förbereda för fred och demokrati . Mottagarländerna saknar fortfarande fungerande topdomäner, ccTLDs. Även en del av EU:s medlemsstater saknar fungerande topdomän trots EU-bidrag.

 Frågan är varifrån kom dessa 13 miljarder dollar , om man nu jämför detta med dagens krav , har den hjälpen framkallat något slags beroende motsvarande SIDAS hjälp till fattiga länder eller återubyggande .

Vad är anledningen till att de flesta EU-länder satsar på försvaret under det att deras medborgare lider brist på välfärd . Stora delar av de europeiska ländernas budgetar går till försvaret och till att betalar medlemsavgifterna till NATO. Detta trots FN:s fredsbevarande styrkor , EU:s egna försvar och de nordiska ländernas gemensamma försvar .

Vad är anledningen till att de flesta EU-stater satsar mer på försvaret än fred och sina medborgares trygghet.

 Bara Sverige lägger nu lika mycket resurser på försvaret som under Marshall tiden medan de äldre klagar på att de inte har något livsviktigt fungerande alarm under Coronpandemin, en äldre avled dessvärre p g a detta.

Hur ser miljöaktivister på flygplatsnedläggningar samtidigt som man återställer flera regementen runt om i Sverige ?

 EU:s diplomatiska byråkrati.

Som journalist kanske du utgår från att nästan allting sköts från Bryssel bl a asyl och migrationspolitik samtidigt som du har undrat över hur EU:s medlemsstaters 729 dyra lyxiga stora ambassader som som kräver enorma resurser finansieras när de påstår att de inte ha råd att betala medlemsavgiften till EU.

De 27 ambassaderna gånger 27 = 729 ambassadörer, de representerar de 27 medlemsländerna i EU.

Bryssel varit ett centrum för internationell politik och diplomati.

Begränsa till endast 27 ambassader med säte i Bryssel. Sverige saknar behov av att ha ambassad i Danmark och Danmark har heller inget behov av någon ambassad i Sverige. Sverige har ambassad i Bryssel och Danmark har ambassad i Bryssel ,Belgien har ambassad i Sverige , Belgien har ambassad i Danmark osv.

 De enorma resurser som frigörs genom avveckling av ambassader är tillräckliga till att bl a betala EU:s medlemskapsavgift.

 Valet mellan EU- medborgarans välfärd och försvaret avgörs av två starka argument , argument och motargument . Ett fredsdepartement vid sidan av försvarsdepartement eller att avveckla försvaret.

En ohållbar politik är att gamla konflikter glöms bort när nya konflikter då och då dyker upp. Det pågående kriget mellan Azerbadjan där 95 % av befolkningen är muslimer och det kristna Armenien betraktas som ett krig mellan kristna och muslimer .

 Den tydliga orättvisan då kyrkans makt ökar genom bla kyrkovalet där alla riksdagspartierna deltar aktivt i och även har mandat medan andra som är icke kristna som tillhör riksdagspartierna står utanför . Detta vill De Nya Svenskarna balansera genom övergång från kyrkoval till ett Multireligionvalsystem.

 Våld under en svag demokrati

Fredsdepartement med en statsrådspost som fredsminister kan dämpa hetsjakten på minoriteter och övergång från kyrkoval till ett Multireligionvalsystem är en effektiv sådana lösning.

 Jägare, försvaret och markägarna kan ha ett stort intresse i att arrangera folkomröstningar för att stoppa en av framtidens primära energikällor, det är svag demokrati . De utnyttjas till att stoppa planerna på en stor vindkraftsanläggning i Malung.

Frågan är vad som gör att den som inte är intresserad av solenergi och inte vill ha solpaneler på sina tak engagerar sig i en miljöfråga som tex att arrangera en folkomröstning för att stoppa framtidens primära energikällor. Demokratin förenas inte med våld . Majoriteten sa nej till vindkraft på Ripfjället.

Att få igång u-ländernas ccTLDs som SIDA ger bistånd till är viktigare än vad FN World Food Programme och auktionsformatet gör tillsammans . Detta befriar de fattiga länderna från beroende av bistånd och en återuppbyggnad sker med en meningsfull sysselsättning i exilländerna. Det löser arbetslösheten bland flyktingarna / nyanlända i asylländerna .

 

För att idrottsdemokratin skall kunna para ihop länderna till resp flagga föreslås att ccTLDs står på flaggorna i stället för bl a kors eller svärd. Då möts kultur, demokrati och idrott.

 Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten.

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0