Bostadspolitik, en reform som glädjer många pensionärer m fl

Det andra medborgar & Eu- initiativet som riksdagpartierna ogillade

Den modell som innebär att de som har bot i sin lägenhet med samma fastighetsägare/hyresvärd under minst 35 år och inte har andra lägenhetskontrakt d v s inte har två lägenheter samtidigt., automatisk får äganderätten till sin lägenhet . Den typ av äganderättens inom bostadspolitiken regleras av Jordabalken, JB och får ärvas enligt Ärvdabalk , ÄB. sk Esau-arv.

Med tanke på att hyresvärdern redan har fått flera miljoner av en enda hyresgäst under den tiden

Med tanke på att vid renovering höjs hyran ordentligt och att hyresvärden inte redovisar värdet av lös resp det som betraktas fast egendom , förbrukningsmeterial , avskrivningsvärde , motsvarande . Det ingår i dödsboet alternativt ett skrotvärde . Här anlitas en värderingsman innan renoveringen äger rum.

Vad är det för värde då som vi syftar på ?

En gammal gas eller elspis , kyls & frys , skjutdörr med glas , persienner dörrar, lås, polislås, metall , fönster , marmor , heltäckande mattor, parkettgolv , gamla tapeter, kranar, badkar, duschväggar, element , handfat, diskbänk, fläkt , elledning m.m . Dessa kan hamna i Afrika för att sedan säljas till högre pris på den svarta marknaden . En del kan vara skadliga för miljön om detta sker utan kontroll från värderingsmannen och hyresvärdarna.

Fastighetsägare saknar solceller på sina fastigheters tak eller vindkraft som gynnar hyresgästerna och miljön .

Staten som betalar dålig pension samtidigt som de givit hyresvärdarna frihet för hyreshöjning å ena sidan och hotet från Kronofogden och inkassobolagen agerar snabbt vid avhysning å andra sidan . Dessa gör att hyresgästen rättigheter b la de miljoner som hyresvärden fått av denna gått förlorad. Hyresnämnden kan inte hjälpa i sådana fall inte heller hyresgästföreningar som saknar förmåga att driva en sådana åtgärd..

Staten som motsätter sig den reformen av äganderätt går däremot in i stället och betalar ut en ersättning , en form av bidrag, bostadsbidrag eller bostadstillägg .

Margareta som bor i Västerbotten , byn Vilhelmina , är numera pensionär , har bott i sin lägenhet i 35 år och hos samma fastighetsägare/hyresvärd . Margareta har alltid betalat sin hyra i god tid. Hon har betalat sammanlagt över 3 miljoner svenska kr till samma hyresvärd. Dessutom hon har jobbat hela sitt liv och betalat skatt .Trots detta har hyresvärden å ena sida makt att genom krfm avhysa henne vid åberopande dröjning eller resterande hyresskulder och andra sida har hyresvärlden makt att höja hyran kontinuerligt som kommer att göra det svårare för Margreta att betala den höga hyran vid den låga pensionen och begränsning i bostadstillägget. Detta drabbar även de som ligger på gränsen d v s under 20.tkr. 

Margareta kan också drabbas bland annat av en extern händelse såsom att flera vill överge kommunen på grund av nedskärning och de som representerar staten hänvisar till nätet /Internet men inte riksdagen , fackföreningar, humanorganisationer och riksdagspartiernas lokaler , allt annat kommer att flyttas på nätet . Samtidigt som kontantbetalningen begränsas eller försvinner .Byn som Margreta föddes och är uppvuxen i kommer att dö ut . Margareta kan därför bli tvungen att flytta som alla andra .

För att hindra detta och få folk att stanna i sina bostäder och kommun, få de genom den reformen möjlighet att överta sin lägenhet enligt villkoren ovan samtidigt samtidigt som efterfrågan på bostäder minskar . De som uppfyller kraven som ovan kan vara mellan 5-10% av svenska befolkningen som kan stanna kvar i sin kommun med ett tryggt boende/bostad.

Staten slipper betala både bostadsbidrag och bostadstillägg till de 5-10 % av kommunens invånare som uppfyller villkoren.

Hur ser fastighetsägaren/hyresvärden och dessa fastighetsägareföreningar på detta ?

Fastighetsägare har å andra sidan gynnat de som är bra hyresgäster och på det sättet kan andra hyresgäster uppmuntras att göra likadant som investering inte bara för sig själv även till nästa generation.

Slipper protester från en del hyresgäster , minskat ansvar för renovering och hyreshöjning för dessa lägenheter .

Fastighetsägare/hyresvärdar kan kompenseras för eventuell förlust av staten .

Bostadsbidrag eller tillägg de får ändå bidrag , jmf med barnbidrag till rika föräldrar.

Denna reform möjliggör för Margareta och andra att överta äganderätten till sin bostad.

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0