De länder som inte med kontinuitet utvecklar sin demokrati och skyddar den fär skylla sig själva

De länder som inte med kontinuitet utvecklar sin demokrati och skyddar den fär skylla sig själva

Val strategi , lag & ordning kontra kändisarnas påverkan vid det svenska valet

Det är näst intill omöjligt att en medborgare som tror på demokrati att när denna får sitt valkuvert ska kunna bli påverkad av ett främmande land .Oavsett främmande länders metoder, hänger detta naturligtvis på hur folket uppfattar demokratin och om de vill utveckla och skydda den . Trots att vi här i Sverige har en en demokratiministeroch och stor organisation IDEA som bara ägnar sig åt demokrati har demokratin inte utvecklats samtidigt som valdeltagande ligger lågt och det finns andra som inte tror på demokrati vilket försvagar demokratin som i sin tur möjliggör för att andra kan påverka valet och att det kan uppstå valfusk . Detta möjliggör även för rasister, nazister och den s k nordiska motståndrörelsen att kunna utnyttja den svaga demokratin och få stöd av andra att säga att det är demokrati och att alla har rätt till att demonstrera, organisera sig och få mandat och vara med att stifta lagar. I Sverige finns SD som har 49 mandat i riksdagen

och de har utnyttjat den svaga och stagnerade demokratin. Avhopp av politiker och politiska vildar i riksdagen har ökat vid sidan av främlingsfientligheten så att man hittar element som lagstiftare vilka är eller har varit misstänkta för brott . Vid det senaste kyrkovalet som De Nya Svenskarna nämnde var det 86 % av de röstberättigade som inte röstade. Kvinnorna har bildat ett eget parti genom att utnyttja den svaga demokratin och tidigare positionen och fick plötsligt mandat i Eu-parlamentet .


Medborgarförslag , EU-initiativ försvinner mellan olika medborgarkontor och stadsdelsnämnder .

Inte heller journalister , massmedia eller invandrarriksförbunden har visat något intresse för medborgarförslag eller EU-initiativ.

Fyller demokratiministern och IDEA sin funktion

Det står så här att International IDEA, Supporting Democracy Worldwide ?

Hur mycket demokrati har den anonyma IDEA med engelsk text bidragit med och utvecklat . IDEA som har sitt säte i centrala Stockholm och förfogar över enorma resurser med många anställda som är likställda med diplomater med immunitet för sina familjer. De Nya Svenskarna har tidigare riktat kritik mot denna organisation och efterlyst en organisation med flera språk då IDEA är att betrakta som en internationell organisation . IDEA bedriver verksamhet i länder där många är analfabeter.

I detta nuvarande outvecklade demokratiska systeme har kändisarna roll blivit större.

Kandidaterna i svensk politik plockas ur kändiskretsar som saknar förankring i det politiska systemet eller nyförvärv av medlemmar i ett parti som förlorat sitt stöd bland folket .

Plötsligt börjar massmedia att skriva och visa bilder på de genier som ska lyfta upp partierna .

Upphöjelser av dessa kandidater till olika högre politiska uppdrag har visat sig vara ett stort misslyckande

Det är även partiernas valberedningars odemokratiska metoder som gynnar kändisarna och det är framför allt orättvist mot de medlemmar som tjänat sina partier under många år och som borde ha företräde.

Valerfarenheten har visat att partiernas val av kändisar totalt har misslyckats med att öka stödet för partierna som antingen backat eller stannat och har lett till avhopp från partierna .Valet av advokaten Peter Althin , prästen Cecilia Wikström , journalisten Lars Adaktusson , författarinnan Marit Paulsen visar på detta.

Nu ger sig Bert Karlsson fd ledare för NyD plötsligt ut på turné för kristdemokraterna vilket kan jämföras med Gudrun Schyman f d ledare för Vänsterpartiet och som bildade feministiskt initiativ-

Behövs det verkligen ett kristet religiöst parti i en demokratisk lagstiftande församling.

Att bara lägga till bokstaven D som KD och SD räcker inte för att ett parti ska betraktas som demokratiskt ?

Den nuvarande splittrade och ojämställda riksdagen håller på att drunkna i sina lagparagrafer och införande av nya regler vid sidan av EU och FN så att de inte ens själva som lagstiftande församling eller svenska folket hänger med.

För att nyanlända och invandrare ska få tillit till den svenska demokratin och öka sitt valdeltagande genom att vi tillsammans utvecklar demokratin och skyddar den samtidigt som den svenska kyrkan öppnar sig för övergång till ett Multireligionvalsystem .

 Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0