En dialog med Immanuelskyrkan

Vid besökt hos Immanuelskyrkan hade vi liten dialog med en trevlig receptionist och av honom fick jag ett häfte om onsdagens ämne “ att inte ta demokratin för given “. Samtalet leds av Höj Rösten Politikerskola.

Vi arbetat för en övergång från Kyrkoval till ett Multireligionvalsystem , www.multireligionval.info.

Här finner ni även en översikt över modellen , https://canvanizer.com/canvas/wE5JLBHTa9wxv

Det är demokratin som har givit alla trossamfund religionsfrihet och inte religionen som har givit oss demokrati .

Frågan är hur det kommer sig att det bara är svenska kyrkan som har infört demokrati i sitt protestantiska trossamfund genom kyrkoval där 16- åringarna har rösträtt. Inga andra religiösa samfund har infört detta, man undrar varför

#Svenska kyrkan får ett s k särskildsbidrag dvs från anonyma källor medan andra trossamfund finansieras genom stiftelsen SST , #Myndigheten för stöd till trossamfund d v s via skatterna .

Kostnaderna som svenska kyrkan förfogar över förutom ovan är

  1. Begravningsavgift uppskattningsvis 6 miljoner * 120 kr/år = 750,000,000 miljoner kr .

  2. Kyrkoavgift som lägst 500/år = Svenska kyrkan har 6 miljoner medlemmar. enligt kyrkans hemsida vilket är 3 miljarder kr (3,000,000,000) .

Tillsammans med det särskilda bidraget får svenska kyrkan cirka 4 miljarder svenska kr varje år.

Genom att både infödda svenskar och de med invandrarbakgrund och som har fyllt 16 år får delta i multireligionvalsystemet blir de jämställda både vad gäller religion och rättighet att kunna rösta vilket ökar valdeltagandet både i allmänna val , EU-val och multireligionval vilket innebär en utveckling av den svenska demokratin.

Nu är det många flyktingar som tillhör olika religioner och trossamfund som kommer till Sverige och som inte känner till andra religioner utan bara det som de har läst i skolan om sin egen religion. Med ett Multireligionvalsystem kommer vi att lära oss om varandras religioner och traditioner .

Rättvis fördelning av de resurserna är en viktigt fråga vid en övergång , det otydliga bidraget från SST och det s k särskilda bidraget ska ersättas med ett multireligionstöd ungefär liknande partistödet.

Politiken ska hållas utanför multireligionvalsystemet.

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0