Lösning på grekiska krisen genom att folkomrösta om monarki eller republik

 Grekerna måste utveckla demokratin , den har stagnerat sedan 1967 militären, ledd av Georgios Papadopoulos och med understöd av USA, genomförde en statskupp, vilket ledde till att militärjuntan kom att styra landet.
 

Det räcker naturligtvis inte bara med att ha allmänna val , demokratin måste hela tiden skyddas och utvecklas inte bara i Grekland utan i hela EU och övriga länder , USA, Storbritannien mfl.så att andra länder som arabiska våren följer efter.

1) Folkomröstning bör gälla huruvida Grekland ska återgå till monarki eller fortsätta som republik.

I den folkomrösting som ägde rum 1974 röstade 69 procent mot monarki trots att kung Konstantinos II, var emot juntan . Majoriteten av grekiska folket valde militärjuntan framför kungen . Majoriteten berövade kungens familj rätten att ärva tronen.

Kung Konstantin II , Alexia , Pavlos, Nikolaos , Theodoraoch Philippos .

Är det demokratisk att avsätta Konstantin och tvinga honom att tillsammans med sin familj gå i landsflykt för att i stället utse överste Georgios Papadopoulos till premiärminister?

Är det demokratisk tillämpning av mänskliga rättigheter att grekisk lag fråntog honom det grekiska medborgarskapet . Den svenska historien har genom en kupp 1809 berövat kung Gustan IV och hans familj rätten till kronan och skickade hela familjen i exil till Schweiz.

Lösningen på grekiska krisen är att folkomrösta om monarkin erkänna det misstag som skett visa solidaritet med kungens familj så att man kan välkomna tillbaka familjen till sitt land. Kungafamiljen har goda kontakter , förmögenhet, och kan hjälpa till med att mildra krisen .

 Det kompletteras med att den grekisla regeringen begränsar antalet ambassader så att EU bara har en ambassad och därifrån utfärdar bl a visum försedda med stämplar , personnummer , OCR m.m.

De grekiska kyrkorna utomlands och grekiska riksförbundet i Sverige , grekiska restauranger, fastigheter , fonder m fl ska redovisa sin förmögenhet öppet så att att den också bidrar till att man visar solidaritet med sitt folk och land eftersom de själva kommit som flyktingar till bl a Sverige .

Minska försvarskostnaderna

Krig utgör ett hot mot mijön och mänskligheten 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0