Kan svenska juridiska experter har skrivit bistfälliga konstitutioner till andra länder!

Afgahnistan, Irak och Palestina är tre länder som samtliga får svenskt bistånd, fick råd och svenskar med invandrarbakgrund deltog i återuppbyggnaden , förutom degt skickar Sverige valobservatörer m m .

Kritiken var hela tiden riktad mot amerikanerna och ländernas regeringar anklagades för att de misslyckades med återuppbyggnaden och införande av demokrati, dock inte mot de svenskar med invandrarbakgrund som fick enorma resurser för fortsätta uppdraget. .

Varför hade de bråttom med att lämna dessa länder och återvända till Sverige innan amerikanerna lämnade landet . Vidare ställer vi ytterligare en fråga om varför ville inte kurderna som fått

självstyre ge asyl till en del av de två miljoner flyktingar som var i Syrien innan den arabiska våren startade .

 

Det är naturligtvist av stor betydelse att få höra vad de med invandrarbakgrund som sitter i svenska riksdagen har åstadkommit och orsakerna till att de hade bråttom att lämnade dessa länder med kaos ,våld , fattigdom, korruption ,m.m.

 

Biståndsministern få här tillfället att se problemet från en annan synvinkel och studera det fredsplan som presenterats i tidigare inlägg.

 

Maktdelning och resursfördelning

 

 1. Irakiska städer har utsatts för diskriminering. Kurdistan som har allting som övriga irakiska städer saknar.

 2. Bristfället skriven konstitution så att viceprisedent Alhashimy Tariq, som fått immunitet då han är efterlyst av irakiska centralregeringen pga att han är misstänkt för 80 olika brott, bla terrorattacker . Han befinner sig i Kurdistan och skyddas av Kurdistans regering som leds av Barazani Massoud. Han hävdar sin immunitet och Barazani vägrar att återlämna vicepresidenten till centralregeringen i Bagdad. Han menade att detta strider mot det kurdiska folkets moral.

  Frågan är om vicepresidenten fått asyl i Kurdistan och på så sätt undgå att bli återlämnad till centralregeringen .

  Han menade att Almaliki som är premiärminister och shiamuslim i Bagdad underlåter att efterlysa de irakier, shiamuslimer, som är fria trots att de är dömda till döden och som nu befinner sig i Iran eller Europa medan han som är sunnit är efterlyst och hans ärende är prioterat. Han hänvisar till artikel 93 i konstitutionen om hans immunitet och talar om en komplott och många av hans säkerhetsvakter som är sunnimuslimer sitter fängslade.

  Presidentens roll

  Prsesident Altalabani som är kurd och shiamuslim har enligt konstitutionen vetorätt som inte har utnyttjat än.

  Premiärministern anklagar kurderna för smuggling av irakisk olja och att den säljs på den svarta marknaden trots att det kurdiska självstyret får 17% av irakiska budgeten jmf med Åland som lever på turism och fiske får cirka 5% av finska regeringen.

  En annan parlametsledamot, Alshbandar, som ansvar för oljan förlöjligade den irakiska konstitutionen och menade att det är den som är obegriplig, svårtolkad och bristfällig. Det är därför man enligt honom kan inte kan stödja sig på konstitutionen som sådan som han själv varit med att utforma.

  Kanske svar kan erhållas av svenska juridiska experter och den riksdagsledamot , miljöpartist och irakisk-kurdisk shiamuslim och den riksdagsledamot och irakiska shiamuslim som företräder Centerpartiet. Centerpartiet kan också svara på innehållet i det hemliga brev som levererades til diktatorn Saddam Hussein när Ericssonanställda var gisslan i Irak . Brevet hade avgörande betydelse för att amerikanerna att inte skulle starta kriget .

 

Det arabiska toppmöte som ägde rum i nyligen i Bagdad visade att stor oenighet mellan representanterna. Qatar som äger kanal Algazira, skickade en representant av lägre rang vilket irriterade centralregeringen . Enligt vicepresidenten ger den irakiska centraregeringen den syriska regimen sitt stöd och skickar flyg, vapen och soldater samtidigt som de stöds av Iran i motsats till Qatar.

 

  Ett försök med ett nationellt möte , arabiska toppmötet, för att lösa konflikten mellan vicepresidenten och premiärminstern har dock misslyckats. Likaså det nationella möte som skulle ha arrangerats strax efter toppmötet

 

Skall vicepresidenten överlämnas till tribunalen eller utlämnas till centralregeringen och är den i så fall kapabel att ställa honom inför rätta se till att han får en rättvis rättegång med närvarande av observatörer ?

Vidare är irakiska domstolar självständiga ?

Är han skyddad genom immunitet enlig artikel 19 irakiska konstitionen och därmed ej straffbar.

Är det pga a att den är obegriplig och svårtolkad som den inte har följts trots att det har gått 9 år sedan den stiftades .

 

Detta kaos hade med största sannolikhet inte inträffat om de svenskar med invandrar bakgrund inte hade lämnat länderna så tidigt för att återvända till Sverige .

Detta hade kunnat undivikas om man hade gjort ett bättre förarbete skrivit en tydlig och begriplig konstitution.

 

 

Kriget utgör ett hot mot miljön och mänskligheten

De Nya Svenskarna

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0