Frågor till samtliga EU-parlamentariker och Europeiska rådet ?

Syriska och ukrainska oppositionens ansvar
- 12 års av syrisk kamp utan rättigheter 

- 10 månader av ukrainsk kamp utan rättigheter mot en supermakt

Hur mycket av EU:s budget har hittills överförts till militäralliansen Nato på grund av kriget i Ukraina ?

Bland de 30 medlemsstater som nedan betalar 2,5 miljarder euro till militäralliansenNato.

Ungern, Tjeckien, Slovenien, Rumänien, Litauen, Kroatien, Slovakien, Estland, Lettland, Bulgarien, Montenegro, Nordmakedonien, Polen samt Norge som delar ut Nobels fredspris är också med i militäralliansenNato.

Samma länder ovan är också bland de 26 EU-medlemstater som med 1824,3 miljarder euro finansierar EU.

Ungern, Tjeckien , Slovenien, Rumänien , Litauen , Kroatien , Slovakien , Estland ,, Lettland ,Bulgarien , Polen ,

Vad innebär det att majoriteten av EU:s medlemsstater är med i Nato som grundades enligt principen att hålla Sovjetunionen ute, amerikanerna inne och tyskarna nere med Hastings Ismay som första generalsekreterare .

I synnerhet att Estland , Lettland , Litauen, Finland och Polen utgör, se bilden, den högra halvcirkeln som separerar Östersjön från Ryssland .

 

 

 Östersjön är ett ekosystem som skall skyddas ej utsättas för hot !

Stödet av de fem länderna ovan till militäralliansenNato och själva Natos närvaro där utgör ett hot mot Östersjön som ekosystem och därför bildades Östersjöstaternas råd 1992, där majoriteten är medlemmar i den Europeiska unionen . EU och Östersjöstaternas råd tillsammans skall uppnå sitt syfte som är en del av Klimatmålet.

- EU:s syfte

- Östersjöstaternas råds syfte är att organisera samarbete mellan staterna runt Östersjön , främja demokratisk och ekonomisk utveckling för att uppnå de Globala målen UN Sustainable Development Goals .

De skall även säkra ländernas ekonomiska utveckling , energifrågor, forskning, miljösamarbete , barnens rättigheter , organiserad brottslighet, människohandel, kultursamarbete och utbildningsfrågor samt en säkerhetspolitik som skall leda till en säker och trygg region

Skall de göra sitt yttersta för att orsaka skada eller göra vad som åläggs dem för att undvika skada

När EU inte har gjort sitt yttesta och vad som åläggs den som organisation att förhandla och skapa fred , undvika skada .

När Ryssland som utgör en supermakt bojkottades och utestängdes av Östersjöstaternas råd under 2022 och sedan lämnade rådet fortsatte Ryssland som supermakt med sin vetorätt och medlem i FN:s säkerhetsråd samtidigt som kriget fortsätter .

EU har misslyckats med att uppnå sitt syfte nämligen att få Sveriges och Finlands Nato- medlemskap godkända , har misslyckats med att stoppa kriget och dessutom gjort sina medlemsstater fattigare, många lever på bidrag eller få hjälp från olika hjälporganisationer och trossamfund.

Kan Syriens president Bashar al-Assad men sina knappa resurser kriga i 12 år , vad är det då som hindrar en supermakt som Ryssland från att kriga i 30 år .

Lösningen är mycket enkel , sluta att provocera fram en handling som Natomedlemskap och att Estland , Lettland , Litauen, Finlad och Polen lämnar Nato och satsa på EU och FN samt låt Norge ansöka om medlemskap i EU. Även Ryssland få ansöka om EU-medlemskap. Ryssland får ta ansvar för att återuppbygga Ukraina och ersätta offren och samtidigt lösa de ukrainska flyktingarnas problem.

När två supermaktsländer , USA och Storbritannien, utnyttjade sin ställning som sittande i FN:s säkerhetsråd med sin vetorätt och stöd av Nato som de också är medlemmar i eller leder och finansierar startade de ett krig i Irak och ingen kunde stoppa dem . De här båda länderna har inte på samma sätt gjort sitt yttersta att med stor kraft lösa Israel-Palestina frågan som de själva skapat . Bland folkmord kan här nämnas :

- Massakern i Sabra och Shatila

- Srebrenicamassakern

Den ohållbara politiken

Om den ohållbara politiken fortsätter kommer ukrainakriget att pågå under en lika lång tid som det syriska . De gamla konflikterna pågår . Nya konflikter kan uppstå som kurd mot Nato frågan !

Bland hinder som motverkar klimatmålet och även en fredlig och demokratisk utveckling är FN och EU är handlimgsförlamat på grund av !

1) Sverige som tilldelats Nobels fredspris förlorade sin roll som medlare efter sin ansökan om anslutning till den militära alliansen Nato samtidigt som neutralitetspolitiken övergavs .

2) Finland som också tilldelats Nobels fredpris har också ansökt om att få anslutata sig till militäralliansen Nato.

3) Majoriteten av EU:s medlemsstater är även medlemmar i Nato .

4) I FN:s säkerhetsråd sitter odemokratiska länder som medlemmar samtidigt som de har vetorätt. FN:s högkvarter ligger icke i ett neutralt land.

5) Norge som delar ut Nobels fredpris är medlem i militäralliansen Nato, det är en av anledningarna till varför fred inte kan vara hållbar trots att många har tilldelats Nobels fredspris.

6) De länder som är medlemmar i EU & FN förfogar över kärnvapen

7) De länder som är medlemmar i EU & FN förfogar över vapenindustrin för försäljning till bl a diktaturer och länder med fattigdom och som lever på bistånd.

8) Hämnddemokrati då en demokrat vänder sig till en diktator i syfte att störta en annan diktator. Eller att ett parti vänder sig till ett oppositionsparti i syfte att fälla samarbetspartiets proposition och därmed fälla hela regeringen.

Tillsammans med flyktingarnas och invandrarnas misstag som pågår i asylmottagarnas länder har vi en ohållbar situation som har blivit svår att hantera .

Första steget är att EU och FN tillsammans måste ta itu med de 8 punkterna .

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten.


Två envisa kristna länder motsätter sig en vapenvila !

Utan respekt för några av kristendomens heligaste dagar kring JUL , två envisa kristna länder motsätter sig en vapenvila !

 

Om Jesus uppmaning var att avstå från att hämnas och istället vända andra kinden till , hur kommer det sig då att den kristne ortodoxe presidenten Zelenskyj vände sig till protestanten Joe Biden som tidigare drottning Kristinas agerande till följd av det 30- åriga religiösa kriget , frågan är vem den nu kristne ortodoxe Putin ska vända sig till , Romersk-katolska kyrkan , påven Franciskus ?

Eller så kan båda två vända sig till islam för att lära sig att två krigande muslimska länder kan uppnå vapenvila under en helig fest som EID.

Om du som EU- medborgare skulle vilja vändanedanstående politiska argument vilka skulle du vända på ?

  1. Norge som är medlem i militäralliansen Nato men inte medlem i EU får två EU- nationer , Sverige och Finland att bli medlemmar i Nato

ELLER

  1. Sverige och Finland med sin politiska skicklighet vänder på det så att Norge i stället får ansöka om medlemskap i EU och dessutom lämna militäralliansen Nato i enlighet med Nobels testamente ?

Om politiken är det möjligas konst , hur kommer det sig då att argument ( 1 ) vunnit framgång bland journalister, riksdagsledamöter , EU-parlamentariker , talmän och statsvetare ?

Om det saknas ett land som kan medla mellan två kristna länder som Ryssland och Ukraina då Finland och Sverige som båda erhållit Nobels fredspris har fölorat den rollen på grund av punkt (1 ) rådet är då att följa islam på den punkten.

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten.


Antisemitsmen , religiösa symboler , korset och slöjförbud kan bara lösas genom en ändring av kyrkovalet !

Vi börjar med att riksdagen godkänner regeringens budget vilket kan bero på en önskan om ett kommande Natomedlemskap, att majoriteten stöder Sveriges anslutning till denna militärallians, Nato. En riktig opposition saknas och Sverige styrs av en svag regering som inte är hållbar på grund av den ohållbara politiken .

 

Med två kristna statsråd i den regeringen varav den ena hade rösträtt medan den andra saknade rösträtt i valet sep 2021 i vilket deras parti deltog , presenterade de vid en presskonferens hur antisemitismen skall motverkas . De utgick naturligtvis från kristendomen i sin lösning dock glömde de bort att judarna har möjlighet att genom solidaritet motverka våldet mot palestinier , arbeta för en tvåstatslösning och att i det israeliska valet visa att judarna utanför Israel valarbetar för fred.

Är det lämpligt att nuvarande kulturminister fortsatt saknar rösträtt medan hennes parti deltar i samma val , kyrkovalet ?

Om kulturministern själv saknar rösträtt är det då inte lämpligt att hon själv arbetar för sina egna demokratiska rättigheter så att andra med invandrarbakgrund eller med en annan religion inklusive judarna också får rösträtt.

Tidigare och nuvarande judiska generation har berövat sina barn som fyllt 16 år rätten att utöva demokrati två år innan det allmänna valet samma gäller muslimer, katoliker, ortodoxa, buddister och hinduer.

Är kulturministern medveten om att ministern för demokrati och mänskliga rättigheter har två rättigheter antingen rösta eller avstå från att rösta medan kulturministern saknar båda dessa rättigheter .

Judarna och demokratin !

Frågan är hur många procent av de judar som bor i Eropa och USA och som röstade i det israeliska valet ?

Är det alla judar som fått skydd i Eropa och USA som har rösträtt i det israeliska valet. ?

Har alla judar i Europa och USA dubbelt medborgarskap ?

Är de för en tvåstatslösning , om nej, varför ?

Även den i TV agerande f d stjärnadvokaten av judisk bakgrund som åkte på uppdrag att studera det israeliska rättsystemet blundade för den konflikten som han själv fått ärva . Om stjärnadvokaten hade röstat i det israeliska valet eller har röst rätt, dubbelt medborgskap som han inte utnyttjade .

En övergång från kyrkoval till ett Multireligionvalsystem i de länder som redan har kyrkoval medan det skall införas ett Multireligionvalsystem i övriga länder. Med stöd av att det är demokratin som har givit alla trossamfund religionsfrihet.

För att förebygga och motverka antisemitsm som sker på grund av den svaga demokrati som lett till svaga regeringar och SD- mandat och en oförmåga att lösa den långa konflikten , måste demokratin utvecklas.

Detta att jämföra med svensk polis av invandrarbakgrund som själv flytt från krig , diktatur eller adopterats på grund av fattigdom nu själv jagar de vilka utnyttjar de som känner sig tvungna att prostituera sig på grund av krig och fattigdom men den polisen känner inte till att den marknaden skapades av EU på grund av finansieringen av kriget i Ukraina, både med pengar, en miljard euro, och vapen så att kriget kan fortsätta oavsett hur många människor som dör.

Sverige och övriga EU- länder behöver således en hållbar politik .

 

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten


Nobelfesten 2022 , flaggor med en ny design som placeras på deltagarnas bord.

Så ser en norsk och svensk flagga ut i ett nytt fredligt flaggdesignsförslag .

 

En ny flaggdesign som representerar alla oavsett religioner samt ersätter de religiösa symbolerna i nationernas flaggor med varje lands topdomän. Barnen kan lära sig alfabetet och färger från flaggorna samtidigt som det blir lättare att lära sig alla flaggor särskilt i VM-tävlingar som fotboll, euruvisionsschlagerfestivalen , OS m fl . Ytterligare fördel är att det skapas en ny designindustri som i sin tur kan skapa flera arbetstillfällen . Man får även lära sig mer om sin egen domän.

Krig utgör ett hot mot miljö och mänskligheten


Tre konkreta råd till den nye ärkebiskopen !

Nu har det gått 2000 år utan ett enda bekräftat mirakel , inte heller har någon uppståndelse ägt rum men däremot krig, pandmi, obotliga sjukdomar, miljökatastrofer och konflikter som bl a den som ärkebiskopen själv fick ärva, den israelisk-palestinska konflikten .

 

Den konflikten ärkebiskopen själv fick ärva och det första rådet , Råd:I att prioritera och dominera detta i hela sitt arbete .

Konflikter fortsätter att öka så länge det finns vapenindustri där vapentillverkare och säljare sitter och dirigerar politiken båda inom EU och FN och trots krig och bojkott sitter Ryssland i FN:s säkerhetsråd och nyttjar sin vetorätt. Det är därför världen behöver en ny politisk linje nämligen att lämna den ohållba politiken och gå över till en hållbar politik som leder till en hållbar stabilitet.

Det andra rådet , Råd:II gäller kyrkovalet , hur svenska kyrkan lyckades införa demokrti i sitt trossamfund enligt principen att det är demokratin som har givit alla trossamfund religionsfrihet .

Den principen måste gälla alla religioner utan undantag .Rådet är att hjälpa till att få andra trossamfund att förstå det så att de kan införa ett liknande val i sin religion . Att varje trossamfund har ett eget val är däremot kostsamt , komplicerat och dessutom kan inte syftet enligt Råd:I uppnås. Med information om vad svenska kyrkan har gjort för att lyckas med det får ärkebiskopen möjlighet och kontinuerligt träffa representanter för alla religioner inklusive påven.

Ett gemensamt val för alla trossamfund inklusive svenska kyrkan ersätter kyrkovalet.

I den nya valmodellen deltar inga politiker eller partier. På samma sätt som i kyrkovalet , alla som har fyllt 16 år får rösträtt oavsett religion. Då har vi en demokratisk utveckling som mål.

Det tredje rådet, Råd: III, komplettera processen som gäller staten och kyrkan som är i separation genom att avlägsna den religiösa symbolen från den svenska flaggan och så småningom även från andra flaggor.

Lycka till .

Krig utgör ett hot mot miljö och mänskligheten

 


Om många kommunera kan styras av en mini-samlingsregering varför kan inte Sverige styras av en samlingsregering ?

Ska svenska medborgare få bidrag som ersättning för att den här regeringen fortsätter att finansiera kriget i Ukraina ?

 

De Nya Svenskarna avstår därför från att ta emot elstödet som ska utbetalas från en budget som stöder Ebba Bushs och Jimmy Åkerssons politik då den också motviverar deras finansiering av kriget i Ukraina så att det kan fortsätta !

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten.


RSS 2.0