Religion – Demokrati- Jämställdhet- episod III

Du har påtalat brister och felaktigheter i tillämpningen av demokratin inom de länder som påstår sig vara demokratiska . Du har också tagit upp de länder som inte tillämpar demokrati . Sedan följde du upp den demokratiska utvecklingen och såg även att en del flyktingar som flytt från diktatoriska regimer inte tror på demokratin . Även att en del av dem som har vuxit upp i ett demokratisk land inte deltar i de olika valen , varken i riksdagsvalet, EU-valet eller vid folkomröstningar.

Du frågade hur är det möjligt att när Sverige äntligen fick en kvinnlig statsminister efter hundra år av demokrati sjabblade hon bort den möjligheten och efter bara 9 månader förlorade hon valet som ledare det gällde tre saker, den post som har dominerats av män gick tillbaka till männen och detta innebär att hon har förstört möjligheten för andra kvinnor som skulle vilja kanditera till posten som statsminister

b la de med invandrarbakgrund. Den andra är att under Kristerssons frånvaro styrs Sverige av SD och J Åkesson . Hur kommer du fram till det ?

Jo, i TV-debatten nyligen stod Magdalena Andersson och debatterade med Jimmie Åkesson och inte med Ulf Kristersson eller med Johan ,Persson . Magdalena Andersson skall representera den starka opposition som demokratin kräver och hon borde i detta fall ha debatterat med statsminister Ulf Kristersson

Hennes tredje grova fel är att hon misslyckades med att få Sverige med i Nato och att hon inte fick ett slut på det förödande kriget i Ukraina.

På kanalen Axess TV lyssnade du på en debattör av invandararbakgrund som talade om en annan religion än hans egen som är kristen kopt. Du undrade om den debattören och hans barn som du antar är 16 år gamla hade rösträtt i förra årets val.

Du utgick ifrån att han röstar på ett av riksdagspartierna i det allmänna valet och EU-valet.

Förra året deltog det partiet som han brukar rösta på i valet utan att varken informera honom om varför eller om han hade rösträtt sep 2021.

I skolan där hans barn som fyllt 16 år satt brevid en lika gammal tjej som hade rösträtt och deltog i valet . Hon har två rättigheter som hon kan utnyttja , att rösta eller avstå från att rösta men inte han trots att de båda är kristna men tillhör olika trossamfund. Varken hans trossamfund eller hans föräldrar har kunskap om det valet och har därför berövat honom möjligheten att praktisera demokrati två år innan det allmänna valet.

Principen att det är demokratin som har givit alla trossamfund religionsfrihet tänkte de inte på varken den lärare som har religionskunskap som ämne, hans föräldrar där ene är en debattör om religion i TV-kanalen Axess eller eleverna själva. Inte heller trossamfunden inklusive den svenska kyrkan är intresserade av den principen.

Du skrev därför till Axess programansvarige och presenterade en dialog om Religion – Demokrati- Jämställdhet.

Föreställ er att ni som deltog i Axess alla är 16 år gamla men med olika religioner, i första raden satt kristna protestanter som tillhör den svenska kyrkan och har båda rättigheterna att rösta eller avstå från att rösta .

I raden bakom er satt judar som likas娨 saknar båda rättigheterna likadant med tredje raden där det satt andra kristna som inte var protestanter och samma sak i fjärde raden där det satt muslimer och i femte raden där det satt buddister medan det i sjätte raden satt hinduer .

Du undrade således hur de ser på den palestinsk-israeliska konflikten som har pågått i 75 år som de har fått ärva på grund av tidigare generationers misslyckanden med att hitta en lösning som har gjort att ni som har fått religionsfrihet och bidrag inte har har valt att försöka lösa denna konflikt och därmed har ni överlämnat samma konflikt till kommande generationer.

Medan du väntar på svar skickade du din lösning som du nämnde i episod II dvs en övergång från kyrkoval till ett Multireligionvalsystemet.till Axess programansvariga och väntar på svar.

Under tiden blev du nyfiken på vad Stiftelsen The Global Village ,som arrangerar Järvaveckan gör för något och bestämde dig för att göra ett besök hos dem. När du kom fram dit möttes du vid ingången av två personer som lyssnade , kommenterade vänligt då de förstod problemet då båda två har rösträtt i kyrkovalet.

Samtidigt såg de positivt på detta utan att bestämma någonting . Du gick därifrån me var ändå nöjd med ditt besök med en förhoppning om att detta skulle tas upp med andra som de mötte.

Trots att det är många organisationer som arbetar för demokratin får bidrag och trots att flera riksdagspartier har beteckning D för demokrati och dessutom en demokratiminister , tillämpas demokratin båda felaktigt och bristfälligt . Detta innebär att en ny enhetlig definition för demokrati och vilka kriterier ett land måste uppfylla för att kalla sig för demoktatiskt behövs.

Att priotera Nato medlemskap och spionlagen kan verkan leda till stabilitet eller öka svenska folkets välfärd .

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten.

 


Vad är det som gör att S efter 138 år, under Andersson som står bakom spionlagen och Nato, hamnar i underkastelse .

Vad är det som gör att Sverige som äntligen fick en kvinnlig statsminister som skulle vända på varje sten och krona efter endast nio månader överlämnade makten till Jimmy Åkesson , ville ansluta Sverige till militärpakten Nato utan en föregående folkomröstning , utfärda en spionlag utan en föregående diskussion och i frånvaro av ordinarie talman och dessutom tagit död på oppositionen så att hon leder en mycket svag eller snarare ingen opposition alls som vid onsdagens TV- debatt då hon inte debatterade med Kristersson utan med Jimmy Åkesson och där hon också bekräftade att han leder regeringen i frånvaro av Kristersson.

Riksdagsledamoterna och statsråden borde betala det pris när de handlar, som gäller under inflationen, vilken de själva har skapat, övriga medborgare skall betala det pris som gällde innan kriget förlängdes till följd av Sveriges ansökan om medlemskap i Nato.

 

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten.


COP27 FN:s klimatmöte 2022 i Sharm el-Sheikh ären ensidig lösning under pågående multikriser som skakar världen

Världen har förväntat sig ett freds-och klimatmöte som pågår samtidigt som koncentrerar sig på konfliktlösning och klimatmålet i synnerhet när befolkningen har ökat till upp emot 8 miljarder människor , Ukrainakriget, energikrisen, inflationen, och matkrisen eller fattigdom och andra konflikter som glömts bort på grund av kriget i Ukraina.

 

Omkring 115 regeringschefer och statsschefer landar på den s k fredsstaden Sharm el-Sheikhs internationella flygplats som drar 20 MW och är byggd av bosättare och Israels försvarsmakt år 1968 . En enorm flygplats med en hangar med 29 flygplan . Den flygplatsen är skyddad av ett tält gjort av 7 skikt av silke som tål 220 graders värme och som liknar ett Nobeldiplom, ett konstverk av en utvald svensk konstnär och en textdel utförd av en kalligraf och som har placerats i en skinnpärm . Bara under de första tre dagarna av klimatmötet landade 47731 passagerare bland dessa António Guterres , Joe Biden och Ursula von der Leyen .

Under pågående COP27 FN:s klimatmöte dör människor i krig i olika delar av världen av vapen som tillverkas och säljs av de länder varifrån huvuddelen av deltagarna kommer . Vissa flyr från kriget.

I närheten av fredsstaden Sharm el-Sheikh och den brömda fredsmoskén pågår en gammal konflikt som deltagarna har fått ärva på grund av den ohållbara politiken . För en hållbar utveckling krävs det nämligen en hållbar politik där inga konflikter och ingen miljöforstörelse överlämnas till kommande generationer.

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten.



 


Religion – Demokrati- Jämställdhet - episod III

D I A L O G U S - episod III

 Sambandet mellan religion, flagga och toppdomän

 

 

I din strategi forsöker du nu hitta ett samband mellan toppdomän, religion och flagga genom att testa om det går att registrera en enkel domän Öteki-Renkler under den turkiska toppdomänen .tr men du ger upp för att .tr finns inte utan Turkiet hänvisar till den svenska hemsidan https://www.webb.se

men däremot går det att registrera kalkon.com.tr för 500 SEK jämfört med lira.

Du hänvisar till betydelsen av toppdomänen nedan .Nu föreslår du att de svårtolkade symbolerna i den turkiska flaggan ersätts med landets toppdomän .tr.

Vidare vänder du dig till https://sv.wikipedia.org/wiki/Turkiet för kunna hitta spår av .tr men du får Turkiet som lägger mycket resurser på sitt försvar och det finns inte heller på turkiska i wikipedia utan på följande språk.

 

العربية

Dansk

Davvisámegiella

English

Hrvatski

Interlingua

ქართული

Suomi

tex https://ka.wikipedia.org/

Inte heller https://gov.tr/ fungerar men däremot den turkiska ambassaden i Stockholm hittar man under länken :http://stockholm.emb.mfa.gov.tr/

Samtidigt som du undrar huruvida det finns något samband mellan de tre viktigaste symbolerna ?

Du har tidigare konstaterat att de religiösa symbolerna i nationernas flaggor är i behov av en ny design. En ny flaggdesign som ersätter de religiösa symbolerna med landets egen toppdomän, t ex .se i stället för korset likaså för övriga flaggor. Färgerna i den svenska flaggan behålls nu utökad även med grönt nämligen en grön punkt, ett gult S och ett blått E..

 

Inlärningssyfte

Att barn på daghem och grundskolor få lära sig alfabetet från själva flaggan samtidigt som de får lätt att identifera sin egen och de andra nationernas flaggor. En neutral och fredlig flagga som representerar alla medborgare oavsett bakgrund. En ny flaggdesign som skapar arbetstillfällen med en ny

designindustri .

 

Meningsfull sysselsättning

Flyktingar som har flytt från krig och diktaturer får möjlighet att arbeta med sitt lands egen domän genom att driva ett IT-bolag i det land som de har fått skydd i . Under krig försummar de inblandade regeringarna sina länders toppdomäner som är en del av IT- infrastrukturen t ex Syrien. Även de religiöst styrda länderna saknar en fungerande toppdomän. Toppdomänen sysselsätter många människor i industriländerna medan de fattiga länderna saknar en fungerande toppdomän trots biståndet och där utländska IT- bolag passar på att maximera sin vinst. Föreställ er att den svenska toppdomänen slutar att fungera på grund av det ukrainisk-ryska kriget och vilka följder det skulle få. SVT:s, SR:s, SL:s,SJ:s, skolornas, sjukhusens, riksdagens, regeringens, pressens, företagens m fl hemsidor ligger nere. Inte heller serverhallarna där hemsidorna finns kommer att fungera. Gör sedan en jämförelse med t ex den syriska toppdomänen och du undrar vilka ekonomiska förluster som kan orsakas.

Fredligt och demokratiskt syfte .

När flera flyktingar med olika bakrund från samma land få starta ett eget IT-bolag som ett investerings-projekt som kan användas vid återvändandet och återuppbyggandet , kommer det dels att lösa arbetslösheten bland de syriska flyktingarna som genom detta får träna demokrati och fred , de får också lära sig att samarbeta och kompromissa i exil.

Under förutsättning att de får sitt eget lands domän delegerat till dem t ex den syriska . Detta kan ske med hjälp av arbetsmarknadsdepartementet , SIDA och även kommunerna varifrån flyktingarna får sitt försörjningsstöd. De får även en meningsfull sysselsättning.

Religionerna , fred och demokrati

Det är demokratin som har givit alla trossamfund religionsfrihet men religionerna har misslyckats med att bidra till demokrati och fred. Det är även därför vi här behöver en ny reform som innebär en övergång från kyrkoval till ett Multireligionvalsystem.

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten

 


Hur skall ÖB:s uttalande tolkas, styrs Sverige av militär med stöd av ultrakristna och SD ?????

 

Det är talmannens andra fel som låter Sverige styras genom olika överenskommelser D-överenskommelsen , J-överenskommelsen och nu TÖ-överenskommelsen vilken har givit SD stor makt som utövas dolt inifrån regeringskansliet som den osynlige försvarsministern Pål Jonson .

 

Även den offentliga makten som utgår från folket har ersatts med de ovan nämnda tre övernskommelserna samtidigt som en demokratiminister saknas.

 

Diktaturstyre genom olika överenskommelser utan opposition i syfte att genomföra Sveriges medlemskap in i militärpakten Nato utan en föregående rådgivande folkomröstning. Diktaturstyre genom att inte ha velat välja att bilda en samlingsregering. I kris bildas en samlingsregering.

En samlingsregering utan SD och KD.

Vad är det som kännetecknar en diktator ?

Nu när en stark opposition förlorat den roll som demokratin kräver , tillåts Sverige att fortsätta styras genom olika överenskommelser , accepterat en svag regering som saknar behörighet och som kan införa regler som saknar motstycke i den svenska 100- åriga demokratins historia trots den djupa kris som plågar landet och de som flytt undan krig, flyktingar .

En av dessa regler är att återuppbygga kärnkraftverk trots folkomröstning och att ansluta Sverige till militärpakten Nato utan en föregående folkomröstning samt uttalande som kan tydas som att kärnvapen kan komma att placeras på svensk mark.

Det kortvariga kvinnostyret och hetsande av Norges f d statsminister som nu leder Nato upp till krig och värvning av de nordiska länderna till sin pakt kan vara orsaken till de diktatoriska elementens makt.

Norge skickar också vapen och pengar till det krigshärjade Ukraina, de hetsar också upp för krig och därför borde Norge fråntas rätten att dela ut Nobels fredspris.

Krig utgör ett hot mot miljö och mänskligheten

 

 

 

 

 


RSS 2.0