Innan du går till vallokalen och lägger din röst vid valet 2022 stanna en stund oc

Innan du går till vallokalen och lägger din röst vid valet 2022 stanna en stund och tänd ett ljus för krigets och miljöns offer och fundera över följande!

Du skall alltså som väljare inte tillåta att den svaga regeringen som saknar opposition får fortsätta att motivera sina misslyckanden med t ex att stoppa våldet och skottlossning i landet genom att skylla på kriget som de själva ger stöd till och ger näring till genom att skicka pengar och vapen och med flagghissande och namnändring på gator och torg. Vi har inte upplevt något sådant under det pågående Israel-Palestina kriget , Vietnamkriget, Kongokriget , Irakkriget, Syrienkriget , Tigray-kriget, Etiopien .Sudan, Lybien, Jemen, Afghanistan, Halabja i Kurdistan, Massakern i Sabra och Shatila eller folkmordet i Prijedor m fl.

Ja, statsministern föll i gråt i sitt nya framträdande, ångerfull !!!

 

Sedan lyssnar man till alla debatter inför valet och sedan bestämmer man sig dagen innan valet om man ska rösta.

  1. I valet 2014 blev det svårt att bilda regering, Sverige styrde genom en sk December-överenskommelse som senare upphävdes ensidigt av ett ensamt litet parti, KD och de övriga riksdagspartierna följde efter . Detta påminner oss om Nato och genom en odemokratisk metod lyckades den S-ledda regeringen , utan folkomröstning ansöka om medlemskap i militäralliansen Nato. D-Ö ersatte våra röster d v s våra röster räknades icke.

Sverige styrdes av en svag regering. Detta bäddade för en försvagning av demokratin och t om vålde har ökat. Den svenska regeringen och övriga riksdagspartier har övergett den svenska alliansfriheten .

Talmannen skulle i stället ha rekomonderat en samlingsregering och därmed kunnat undvika att Sverige styrdes genom D-Ö och att svenska folkets röster inte räknades.

  1. Samma procedur upprepades dessvärre vid valet 2018, Sverige styrdes återigen genom en överenskommelse som den här gången kallades för Januari-överenskommelsen ,våra röster räknades inte , regeringskris , våldet esklaerade så att regeringen förlorade kontrollen , oppositionen upphörde och stödet till Ukraina -kriget blev centralt, Sverige skickade pengar och vapen till Ukraina samtidigt som regeringen ägnade en stora del av politiken åt

  2. Nato medlemskap. Allt annnat stod still. Kriget i Syrien och flyktingar glömdes bort och andra konflikter försummades . Sverige förlorade sin roll som medlare i konflikter då Sverige nu står under USA:s kontroll.

Alltså en svag regering som styr genom överenskommelser , oppositionen som har tystats ned vilket har fått till följd att oppositionen endast tar upp frågor om höjda straff och att dela ut pengar i miljarder för olika gamla reformer som de redan har spenderat en förmögenhet på .

Det tredje valet ser ut att leda till att det blir ännu svårare att bilda regering och om svenska folket går till vallokalerna i kommande val sep-2022 kommer rösterna inte att räknas . Frågan är vilken överenskommelse som kommer att träffas om talmannen misslyckas med att få en fungerande regering ?

Därför det är meningslöst och slöseri med skattemedel om valet sep-2022

genomförs och i stället skall man uppmana riksdagspartierna till att bilda en samlingsregering.

 Lösningen .

Bilda en samlingsregering utan SD och de partier som inte vill vara med.

Samlingsregeringen styr landet fram till EU-valet med ett begränsat mandat som t ex att lösa problemet med våld, inom landet och att stoppa kriget i Europa, återställa ekonomin m.m.

Snacka inte om ukrainarnas krigsvilja utan uppmana dem att lägga ner sina vapen . På motsvarande sätt se till till FN och FN:s fredsbevarande styrkor tar den rollen . Diskutera om Ryssland skall fortsätta ha vetoorätt och sitta med i FN:s säkerhetsråd.

Sverige, Finland och Norge tillsammans med Ryssland ger näring till kriget och det fortsatta dödandet och miljöförstörelsen .Därför är det utomordentligt viktigt att upphöra med att hetsa upp för ett medlemskap i Nato och sluta skicka vapen och pengar till Ukraina . Innan kriget i Ukraina började fanns det omkring 40 miljoner vuxna ukrainare , 30 miljoner av dessa var bredda att göra motstånd och försvara sitt land om det blev krig medan en miljon motsatte sig detta . Nu när kriget har pågått i sex månader måste frågan ställas till de som ger stöd till kriget .

Hur många är kvar av de som var beredda att kriga , hur många har dött, tillfångtagits och hur många har flytt från sitt land. . Tänk på att Ryssland är en supermakt.

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten.


Reformer för riksdagspartierna att genomföra i stället för att hålla på med straff och

Reformer för riksdagspartierna att genomföra i stället för att hålla på med straff och dela ut pengar till höger och vänster.

Hade SVT frågat Ulf Kristerson om invandrare hade han skyndsamt dykt upp och kommenterat

detta. Nu har han försvunnit spårlöst när journalisterna har sökt honom,för att få svar på moderaternas bidragsfusk.

Straffet för brott som begås av politiker måste därför skärpas dubbelt .

De får inte vara med och styra världen med en regeringschef som befunnit sig i det skicket av dåligt beteende att det uppmärksammats i hela värden utan någon påföljd t ex att bli avsatt. Ett oberoende land som t ex Schweiz skulle ha analyserat drogtestet.

  1. En övergång från kyrkoval till ett multireligionsystem så att alla ungdomar, oavsett religion, som har fyllt 16 år får praktisera demokrati två år innan det allmänna valet. På det sättet utvecklas demokratin samtidigt som den löser de konsekvenser som olika sedvänjor och traditioner har skapat. Dessutom minskar våldet i skolor och samhället i övrigt.

  2. De religiösa och svårtolkade symboler som finns på nationernas flaggor ska ersättas med landets egen toppdomän. Flaggorna får en ny design, blir lärorika samt representerar landets samtliga medborgare i landet, oavsett religion.

  3. En hyresgäst som har bott i sin lägenhet under minst trettio år, 30-årsregeln, hos samma fastighetsägare ska automatiskt få ägaderätten till lägenheten, en utökad äganderätt , en bostadsrätt. Den reformen uppmuntrar folk att bo kvar i sina lägenheter. Fastighetsägaren måste utrusta sina fastigheter med solpaneler.

  4. Adoption eller annan form av barnavlande ska ingå i flyktingkonventionen så att barnen skyddas.

  5. Barnbidrag utbetalas bara en gång till föräldrarna. i händelse av skilsmässa och eventuellt omgifte och skaffar var sitt nytt barn förlorar de rätten till barnbidrag då de redan har fått ett sådant. På så sätt håller man samman familjen och minskar avlandet och därmed håller man befolkningsökningen nere.

  6. De diplomatiska förbindelserna inom EU reformeras så att knutpunkten blir Bryssel. Den diplomatiska representationsreformen ändras så att EU endast har 27 ambassader i stället för 729. Alla 27 EU-medlemmar fördelas lika många mandat oavsett folkmängden. 10 mandat föreslås som ett lämpligt antal representanter för ett land. Det leder till att EU blir effektivt, obyråkratiskt, kostnadseffektivt och demokratiskt. Varje land betalar också lika mycket I EU-avgift. EU:s medlemsstater får välja mellan militäralliansen Nato eller EU.

  7. Dubbelröstandet ska upphävas för den som har dubbelt medborgarskap och hemvist ska i stället tillämpas. Detta leder till att stödet till diktaturer begränsas. Liksaså minskar krigshotet.

  8. Norge som aktiv medlem i militäralliansen Nato valde att stå utanför EU får inte fortsätta att dela ut Nobels fredspris. Även fredspristagarnas roll är osynlig. Kanske är det därför det är svårt att stoppa krig och lösa konflikter som exempelvis Israel-Palestina. Norge som också har kyrkoval måste även de ändra till ett multireligionvalsystem.

  9. För att kunna stoppa våldsspiralen måste både samtliga invandrarriksförbund och trossamfund kopplas in. Riksdagspartierna får rekommendera sina medlemmar att flytta till invandrartäta områden och i stället för att bygga polisstationer i stadsdelarna ska en SDN finnas. Detta tillsammans med ändring av kyrkovalet gör att man uppnår bästa resultat.

    För att kunna lösa arbetslösheten bland de med invandrarbakgrund måste en delegering av deras länders toppdomän ske till de själva. Genom att aktivera de fattiga länder som även är drabbade av krig måste flyktingarna själva starta it-bolag, t ex syriska flyktingar och ukrainska flyktingar så att de kan starta bolag, organisationer och tidningar under de egna ländernas toppdomän. En meningsfull sysselsättning. Detta måste ske i samarbete med SIDA, arbetsförmedlingen, SDN och UD. Förutom att de försörjer sig själva tränar de fred och demokrati.

  10. Konfliktlösning innebär att alla partiledare för våra riksdagspartier kallar in t ex ukrainska flyktingar som är medlemmar eller sympatiserar med exempelvis S. Likaså ska ske med syriska och andra flyktingar i tur och ordning, cirkulär fred.

  11. Riksdagapartiernas samtliga tillgångar slås ihop till ett konto. Därifrån fördelas partistödet till de olika riksdagspartierna, då vet man hur stora anslag som går till reklam i varje stadsdel, möten, tryckning av broschyrer och valsedlar m m. Då har man kontroll över hur partistödet förvaltas. När riksdagspartierna själva får förvalta sina egna stora förmögenheter blir det mindre politiskt arbete. Det som har hänt under pågående valrörelse är att ett parti slösar mycket pengar av partistödet till att måla ett helt tunnelbanetåg med sin partisymbol vilket har orsakat enorma protester det är odemokratiskt och ett slöseri med skattebetalarnas medel. Dessutom utgör vissa partier en belastning för riksdagen och politiken.

  12. Folkomröstning ska utnyttjas effektivt vare sig det handlar om Sveriges EU-medlemskap, medlemskap i Nato eller en avveckling av kärnkraftverken.

  13. Skatter som hundskatt, hästskatt, hundskatt, båtskatt, förmögenhetsskatt, fastighetsskatt och flygskatt är viktiga att införa, återinföra eller höjas.

  14. Försvaret ska på sikt avvecklas, inga vapen får tillverkas, säljas eller ingå i någon form av bistånd.

 

 

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten.


Riksdagspartierna verkar eniga om en sak nämligen Nato, all annan politik

Riksdagspartierna verkar eniga om en sak nämligen Nato, all annan politik eller nödvändiga reformer verkar oviktiga .

Kan en vapenvägrare bli försvarsminister ?

Ja, det händer i Sverige i den socialdemokratiska regeringen med stöd av V och MP .

Kan en motståndare till Nato, innan personen fått makt, bli Natoförespråkare när personen fått denna makt ?

Ja ,det kan hända i den socialdemokratiska regerinegn med stöd av MP och V .

Därför saknas opposition i svensk politik samtidigt som riksdagspartierna omvandlas till kapitalistiska organisationer som förfogar över en enorm förmögenhet som de slipper betala förmögenhetsskatt och fastighetskatt för.

Trots att riksdagspartierna satsar 400 miljoner kr på valkampanjer och riksdagsledamöternas höga löner med 71.500 i månad en höjning på 1600 kr i månad jmf med andra löner och pension.

Demokratin har havererat , lågt valdeltagande , svaga regeringar , Sverige har förlorat sin roll som medlare till förmån för Turkiet . I och med detta har även klimatmålet blivit åsidosatt.

Ordförande i Partibidragsnämnden Gunnel Wennberg f d president i Hovrätten för Västra Sverige borde med sin erfarenhet som domare ha märkt problematiken .Sambandet mellan riksdagspartiernas stora förmögenhet och hur demokratin hindras i sin utveckling.

Riksdagspartiernas samtliga förmögenheter måste därför beräknas när partistödet skall betalas ut !

Vid en begränsning av av medborgarnas värfärd ska resurser från partienas gemensamma förmögenhet överföras för att kompensera t ex vid höjning av elpriserna under lågkonjunktur på grund av krig till vlket de har givit stöd och överfört resurser till d v s förlängt kriget och förvärrat skadan i stället för att begränsa den.

En nödvändig reform av partistödet som leder till att demokratin utvecklas, som uppfyller syftet med lagen om statligt stöd till politiska partier och i lagen om statligt stöd till riksdagspartiernas kvinnoorganisationer.

 

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten.

 


Valet sep 2022 kan vara meningslöst efter två val med efterföljande regeringskriser

Valet sep 2022 kan vara meningslöst efter två val med efterföljande regeringskriser som har resulterat i flera misstroendeförklaringar mot statsministerkandidater.

Två misslyckade överenskommeler

1) Decemberöverenskommelsen

2) Januariöverenskommelsen

3) Med en svag regering finns en stor risk att Sverige hamnar i krig.

Genom att den svaga regeringen S som saknar mandat har ansökt om medlemskap i militäralliansen Nato, har övergivit neutralitetspolitiken samt medverkar i utbildning av soldater mobliserar Sverige för fortsatt krig .

  1. Europa, från väfärldstater till fattigdom som äventyrar EU:s samarbete så att EU-valet kan komma att handla om Swexit. De nordiska hungerregeringar som styr i Sverige, Finland, Norge och Danmark måste styras av samlingsregeringar om demokratin skall fungera och fred och välfärd bibehållas och utvecklas.

  1. Riksdagspartierna bedriver svensk politik utan opposition vilket i för sig liknar det ryska styret.

Den svenska samlingsregeringen som bildas skall bestå av f d statsministrar och partiledare, undantaget SD, som b la Ulf Kristersson hävdar: “de har rötter som är obehagliga

Stefan Löfven som statsminister i den samlingsregeringen.

Fredrik Reinfeldt som utrikesminister

Annie Lööf som justitieminister

Märta Stenevi som försvars & miljöminister, det är viktigt att försvar och miljö hänger ihop.

Jan Björklund som utbildningsminister

Göran Hägglund som finansminister

Nooshi Dadgostar som socialminister

 

 

 

Samlingsregering med få departement och med ett begränsat antal mandat fram till nästa val som föreslås äga rum i samband med EU- valet. Då har förhoppningsvis hotet om Swexit undanröjts.

På det sättet återställer samlingsregeringen demokratin så att den ges möjlighet att utvecklas , hålla Sverige neutralt och återta den medlingsroll landet tidigare hade samt att förtroendet för Nobelpriset skyddas.

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten.

 


RSS 2.0