Kan EU:s USA:s och Storbritannien:s miljarder euro och $ till kriget tyda på penningtvätt .

Ja, samhället ha rätt att få veta !

Frågan om beloppens storlek , miljarder euro ( inte svenska kronor och inte US dollar miljarder utan Euro från skattebetalarna ) vilket i omgångar skickats till kriget från EU , och miljarder dollar (inte kronor) från USA kan ha använts till brottslig verksamhet som tex sabotage av Nord Stream . Även enskilda länder som t ex Sverige som är med i EU har på egen hand skickat miljarder kronor och vapen .

Brott mot Vapenexportlagen och penningtvättslagen .

Enligt vapenexportlagen får man inte exportera krigsmateriel till länder som är i krig, har en risk för att hamna i krig eller till ett land som bryter mot de mänskliga rättigheterna.

Huvudbestämmelsen om penningtvättsbrott finns i 3 § lagen om straff för penningtvättsbrott.

Frågan är om om pengarna från EU, USA och Storbritannien gått till att finansiera brottslig verksamhet som sabotage b la av Nordstream II. Båten som de hyrde var från ett EU-land, de som genomförde operationen var EU-medborgare .

Om Pulitzer-vinnande amerikanske journalisten Seymour Hersh som granskat och pekat ut USA att ligga bakom sprängningarna vid Nord Stream , detta innebär att båda EU och USA var insyltade i den affären.

Hur kommer det sig då att en båt som bär på sprängmedel kan åka förbi EU utan att bli upptäckt eller sprängd under vattnet på samma sätt som amerikanarna skjutit ned alla kinesiska ballonger som inte haft något sprängämne.

 

 

 

Både EU-budgeten och USA-budgeten är i grunden medborgarnas skattemedel och måste hanteras på ett mycket omsorgsfullt sätt . Genom att dessa skattemedel används för att finansiera ett ovisst krig som ingen vet när det kommer att ta slut har de uteslutit sig själva till möjligheten att förhandla för fred. Dessa åtgärder har drabbat skattebetalarna själva då de blivit fattigare , inflationen är mycket hög , arbetslöshet och t om finanskris.

Den som gjort en betydelsefull världspolitisk insats , J.M Keynes , som deltagit i fredsförhandlingarna i Versailles och analyserat fredsfördraget varnade för de sociala och politiska följderna av kriget.

Ytterligare en brömd ekonom , den svenske nationalekonomen Knut Wicksell (1851-1926) som arbetade för nedrustning , barnbegränsning, födelsekontroll, jämför med dagens spermadonatorer med eventuell inavel som följd. Wicksell krävde allmän rösträtt. Dessutom krävde han en kvalificerad majoritet eller fullständig politisk enighet som en förutsättning för ett fatta beslut som var viktiga för nationen.

Frågan är vad har uppnåtts med de miljarder euro (skattebetalrnas medel) som EU skickat till kriget och varför finns inget krav på redovisning hur dessa medel används att jämföra med kravet på medborgarna att redovisa varende krona , fylla i bankernas formulär om man har släkt som är politiker, registrering av simkort, det råder nästan kontantförbud och bankomater har tagits bort m.m. ?

Nästa fråga blir vad som har hänt med klimatmålet och tillgången på kärnvapen,

Om Karl XII som utgjorde en säkerhetsrisk i hela området inte avlägsnades från Turkiet hotade Ryssland med att agera , detta var det krav som den ryske tsaren Peter den store ställde på Turkiet , det motsvaras nu av Turkiets krav på Sverige vad gäller kurderna !

Makt föder maktmissbruk och krig föder krig, krig är ett element i Guds världsordning , Moltke !

Med argumentet att det är NATO som delar ut Nobels fredspris fast från Norge som är aktiv medlem i militäralliansen NATO . NATO i sin tur belönade EU med fredpriset . Detta leder till att nästan alla EU- länder är medlemmar i NATO som har en militär symbol på sin flagga.

Snart har det gått 20 år sedan massakrer och tortyr begicks av NATO i Irak .

Den svenske politiske kommentatorn i SVT M. Knutsson betonade nyligen att det är militäralliansen NATO.

Innan EU fortsätter med ytterligare stöd till kriget är det utomordentligt viktigt att EU:s budget granskas !

För Stoltenberg är militäralliansen NATO lika viktig som vinet var för Manamakeri vilken älskade vinet så mycket att han trots sin höga ålder varje dag klättrade upp i den höga palmen för att tömma de vinfyllda bambukärlen. Herren som botade sjukdomar och försörjde ett helt folk.

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten.


2023 de 8:e mars ,firas Internationella kvinnodagen under krig där kvinnliga journalister mördats och fängslats.

Den NATO prop som kommer att klubbas fattas i riksdagen är odemokratisk , kvinnofentlig och därför måste den avfärdas som nonsens . De valda riksdagskvinnorna i V och MP får inte vara med och fatta en viktigt och avgörande beslut som gäller hela nationens framtid. Även de kvinnor som röstat på V och MP vet nu att deras röster inte räknas.

Den här regeringen saknar brett mandat , agerar på ett oansvarigt sätt och bör därför fällas av V och MP genom att dessa tar initiativ till en misstroendeförklaring .

 

Moderaterna sade det är grundlagen som gäller ! Socialdemokraterna sade däremot att grundlagen den skall man inte ta så allvarligt på. År det den socialdemokratiska åsikten som gäller nu ?

Enligt vapenexportlagen får man inte exportera krigsmateriel till länder som är i krig, har en risk för att hamna i krig eller till ett land som bryter mot de mänskliga rättigheterna.

Boforsaffären och biståndspengar försvinner i korruption !

Ungerns utspel om att godkänna Sveriges NATO-medlemskap kom med villkor som liknar de turkiska, nämligen att Ungern som är en nation under press slipper skicka vapen till Ukraina mot att godkänna Sverige. Detta ger Ryssland en fördel som Sverige och Finland accepterade.

Vapentillverkaren ,Bofors som producerar kanoner hade Alfred Nobel som huvudägare . Bofors ägs av det brittiska moderbolaget BAE Systems Ltd numera BAE Systems Hägglunds.

Och det amerikanska företaget United Defense. Ingen granskning sker av den vapenindustrins roll i krig och hur de anväder de svenska vapnen.

Det stora tyska fartyget som såldes till diktatorn i Indonesien försågs med svenska kanoner som orsakade att kriget i Indonesien blev invecklat.

Det pågående kriget b la i Syrien, Ukraina ,och Israel och Palestina den 75- åriga konflikten kan inte sättas stopp för på grund av den ohållbara politik där många kvinnliga journalister blivit mördade av olika regimer. Bland dessa den palestinska journalisten Ghufran Harun Warasneh som sköts till döds av israeliska styrkor . Den andra palestinska journalisten ,Shireen Abu Akleh dödades av israeliska styrkor

under Bibi Netanyahu Den Internationella Journalistfederationen anmälde Israel för krigsbrott till Internationella brottmålsdomstolen .

Zaida Maria Catalán, mördadas och halshöggs i Kongo-Kinshasa vilket påminner om den svenske, gotländske Per-Ove Carlsson som halshöggs i Indonesien landet till vilket Sverige exporterade kanoner. till en militärregim som styrdes av president Suharto.

Den svenske journalisten Nils Horner som bevakade afghanska kvinnors oro inför det stundande valet

blev skjuten i bakhuvudet . I Irak mördades 88 journalister av bl a amerikanska styrkor under G Bushs regim.

Den ryska agressionen kan delvis bero på att NATO omringat Ryssland, dels av att de Socialdemokratiska regeringarna i de nordiska länderna hetsat upp för krig och samtidigt skickat vapen och pengar och dessutom gjort att det europeiska folket som röstar i EU-valet, främst kvinnor, lever i fattigdom vid sidan av tiggeriet som ofta utförs av kvinnor . Den första kvinnliga EU- ordföranden kommissionären Ursula von der Leyen har haft möjlighet att stoppa kriget, begränsa skadorna och minska lidandet.

Det har sin bakgrund i vad socialdemokraterna lämnat efter sig . Magdalena Andersson som den första kvinnliga svenska ststminister sjabblade bort makten efter bara 9 måndar . Hon tillsammans med f d utrikesminstern Ann Linde åsamkade den svenska kvinnorörelsen så.stor skada att det kommer att bli svårt att återställa genom att välja en ny kvinnlig statsminister p g a den manliga dominansen åter fått fortsätta

Även det finska ja till Natobeslutet som fattades av det finska parlamentet är odemokratiskt , det skedde utan föregående folkomröstning, varför det är ogiltigt och måste upphävas av det finska folket, om att makten utgår från folket och att den principen gäller.

Både Finland och Sverige borde bilda var sin samlingsregering som har mandat att fatta ett viktigt och avgörande beslut som gäller nationernas framtid . alternativt utlysa folkomröstning . Detta har inte skett och därför gäller det frågan om Swexit och Fixit inför EU-valet nästa år.!

De socialdemokratiska kvinnorna, Linde och M.Andersson har åsamkat kvinnoröresen stor skada

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten.


Den långvariga Israel-Palestina konflikten är inte av soc-ekonomisk eller politisk art utan religiös .

Medborgarna måste ta nya initiativ samt sätta de nya ideerna i verket och nedan presenteras vårt initiativ och belöningsystemet är en hållbar fred . Vad är ditt initiativ ?

 

Om den långvariga konflikten var av social, ekonomisk eller politisk art hade den kunnat lösas mycket snabbt och för länge sedan . Den konflikten är präglad av religiös indignitet. Därför är en ändring av kyrkovalet till ett Multireligionvalsystem ett mycket effektivt sätt att lösa en sådan konflikt.

  • Den 75- åriga religiösa konflikten där kristna och judar dominerar gör att det krävs en tredje part som icke är religiös för att lösa denna konflikt.

  • NATO som delar ut Nobels fredpris, fast från Norge som är en aktiv medlem i militäralliansen NATO och detta samtidigt som de hetsar upp för krig, skickar pengar och vapen vilket förlänger kriget. Man kan säga att NATO belönade EU med fredspriset i syfte att värva fler EU-länder till NATO. EU = NATO.

    Norge kan på eget initiativ överlämna det uppdraget till Nobelkommitten för en ny reform .

EU:s uppgift är att medla eller se till att FN reformeras genom att dels flytta högkvarteret, upphäva vetorätten och utesluta odemokratiska länder från säkerhetsrådet i stället för att skicka vapen, pengar och att hetsa upp för krig och gör att europeerna som har valt dem hamnar i fattigdom.

Majorotiten av jordens befolkning finner att det är mycket konstigt att trots att en mängd av Nobels fredspris från Norge har gått till amerikanarna har de ändå misslyckats med att lösa den 75- åriga konflikten. Detta visar på att de är bättre på att använda armén än sina hjärnor genom att ersätta argument med vapen. De har hela tiden utgått från att det bara gäller den soc-ekonomiska faktorn eller politiska faktorer och inte den religiösa faktorn.

Den opartiska lösningen på konflikten består av arkeologer , historiker m fl som grundigt kan beskriva och analysera det område som omfattar Israel och Palestina . Deras fakta och bevis skall användas som grund för hur den konflikten hållbart kan lösas. Dessa fakta som leder till en permanent fred kan användas i undervisningen i historia och religionskunskap samt i alla trossamfund. De skall undvika hänvisning till de heliga böckerna och profeterna utan i stället söka konkreta fakta och bevis för att underlätta för förståelse .

Det som underlättar den lösningen är att de nordiska länderna redan tillämpar kyrkoval . En reformering med en övergång från kyrkovalet till ett Multireligionvalsystem . Reformera kyrkovalet så att alla 16-åringar, oavsett religion, får praktisera demokrati två år innan det allmänna valet.

De offer som krävs vid jordbävningar, krig och pandemier skall frystorkas och inte kremeras eller jordfästas där solpaneler används effektivt.

Om multireligionvalsystemet går att läsa på nätet, socialmedia samt AI

 

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten.


RSS 2.0