Vi levererar en färdig fredsplan, en konfliktlösningsmodell som EU och FN kan sjösätta .

Denna konfliktlösningsmodell som lämnades i form av ett EU- medborgareinitiativ avfärdades av EU och EU:s integrationsprojekt . Den andra konfliktlösningsmodellen som lämnades i form av ett medborgarinitiativ tiil Sveriges riksdag och kommuner avvisades också.

Sverige, Danmark och Finland som är EU- länder har ett extra val som heter kyrkoval , Norge som inte är med EU har också extra val , kyrkoval , övriga EU länder saknar ett sådant val trots att de är kristna .

Andra länder utanför EU har varken kyrkoval eller något liknande extra val som har med deras religioner att göra med tanke på odemokratiska och demokratiska länder . Principen att det är demokratin som har givit alla trossamfund religionsfrihet tillämpas av ett fåtal EU- länder genom att de har infört kyrkoval i sina trossamfund.

Detta visar tydligt att två svenska EU- parlamentariker saknar rösträtt i valet som äger rum den 19 sep 2021 , Ett val utan valrörelse . Andra svenska EU- parlamentariker har rösträtt men kan avstå från att rösta .De två nämnda som inte har rösträt kan därför inte avstå från att rösta eftersom de i grunden saknar den rättigheten. Det finns säkert några också bland den danska och finska EU-parlamentarikerna och i dessa länders parlament ledamöter med invandrarbakgrund vilka inte har rösträtt .

Vi nämnde tidigare förutom det ovan att två svenskar med invandrarbakgrund, partiledare för var sitt parti i riksdagen, och som inte har rösträtt i valet den 19 sep 2021 .

Den 19 sep 2021 är det val i Sverige dock utan valrörelse .

Varken den svenska kyrkan eller riksdagspartierna som tillsammans deltar i det valet har visat något intresse för våra röster , vill de inte ha våra röster ?

Demokratin har inte utvecklats vare sig i Sverige eller i EU och kanske det är därför Sverige är bland de få länder som aldrig haft en kvinnlig statsminister trots jämställdhet och trots att Sverige har en kvinnlig demokratiminister..

Vi utgår ifrån att det är demokratin som har givit alla trossamfund religionsfrihet , de religiösa ledarna för de olika trossamfunden skall dels vara förebilder i att sinsemellan utöva demokrati och dels tillsammans med sina trossamfunds medlemmar utöva demokrati . Denna process underlättar införande av demokrati i alla trossamfund, inte bara inom de protestantiska trossamfunden i de nordiska länderna som lyckats med att införa kyrkoval som i Finland, Sverige, Norge och Danmark, utan i hela EU och i övriga delar av världen. En sucessiv övergång från kyrkoval till ett Multireligionvalsystem.

Med ett Multireligionvalsystem som konfliktlösningsmodell löser vi den äldsta religionskonflikten den mellan Israel och Palestina .

Den konflikten går inte att lösa genom endast förhandlingar och pengar eftersom tidigare politiska och religiösa ledare har skapat två världar , den ena judisk-kristen som ger stöd till Israel och en muslimsk värld som ger stöd till Palestina. Med de världarna blir det omöjligt att lösa denna konflikt oavsett förhandlingar och fredspris . Den kan endast lösas genom att man ser till att följa den principen att det är demokratin som har givit alla trossamfund religionsfrihet och att den efterlevs och följs .

Eftersom de nordiska länderna både de som är med i EU och de som står utanför redan tillämpar den principen genom kyrkoval blir det enkelt att införa och tillämpa den i övriga EU länder och så småningom i övriga delar av världen och då har vi skapat en tredje värld mellan den värld som ger stöd till Israel och den värld som ger stöd till Palestina . Ett FN:s rollspel för fred, en övergång från kyrkoval till ett Multireligionvalsystem.

Det är ett faktum att svenska kristna politiker från riksdagspartierna deltar aktivt i kyrkovalet , medan andra politiker från samma riksdagspartier men med en annan religionstillhörighet inte får delta .

Politikerna blandar sig i religionerna och religionerna påverkar politikerna .

Politikerna visar vilken religion de tillhör och arbetar för denna genom ett deltagande i kyrkovalet . Att jämföra med politikerna som bär på kors eller andra religiösa symboler . Detta sätt gynnar det land som befinner sig i krig och där majoriteten har samma tro som politikerna och som ger stöd till ockupation, bosättningar eller där förtryck pågår .

Enligt vår uppfattning är kyrkoval fel benämning på grund av att dels politiska partier deltar och dels att många med invandrarbakgrund saknar rösträtt i det valet .

Trots att EU består av kristna länder ,indelas EU i länder som har infört demokrati i sina trossamfund och andra som inte har gjort det . Om demokratin inte utvecklas och skyddas , dyker det upp nya eller gamla konflikter , totalitära regimer kommer , folk flyr och blir flyktingar som ingen vill ta emot, miljöförstörelse och återuppbyggande av länderna om och om , igen. En ohållbar politik

Multireligionvalsystemet är en konfliktlösningsmodell som är basen för fred och en hållbar politik och för att undvika kommande religionskrig med många offer som i de sex korstågen , barnkorståg och korståget mot en kvinna, häxprocess offren , offer på grund av det 30- åriga kriget, offer på Irland och Nordirland, Palestina- Israel-kriget, Ku klux klan, talibanerna , IS , Knutby, utnyttjandet av beroendeställning till prästerna bl a i Storbritannien och de människor som den svenska diplomaten Anders Kompass försökte att skydda . Ett djupt sår kan inte läka vare sig med försoning, upprättelse, eller att tvätta bort synder .

 

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten

Hur firar det afghanska folket Nationaldagen den 19 augusti 2020 en fråga till SIDA, IDEA och Svenska Afghanistankommittén ?

På sin anonyma hemsida idea.int som inte många känner till och sin enorma lyxiga International IDEA Headquarters vid Strömsborgsbron i Stockholm skriver de på engelska What’s happening to democracy?

Länderna evakuerar sina ambassader , ambassadpersonalen flyr, utländska styrkor flyr, afghanska folkvalda parlamentet, regeringen,och presidenten flyr som om demokrati inte har existerat och som om någon aldrig arbetat för demokrati i Afghanistan.

Ja, vad är det som händer ?

Var är det afghanska parlamentet ?

Vad är det som försiggår ?

Ett land som trots sitt enorma bistånd fortfarande är utan en fungerande topdomän .af där man kan hitta information om läget i Afghanistan.

Tänkte de överlämna makten till talibanerna på nationaldagen den 19 augusti ?

Om maktöverlämnandet är fredligt varför flyr då folket med presidenten i septsen?

Kommer talibanerna att införa dödsstraff ?

De förbjuder tillämpande av demokrati och de är emot konstitutionen , de stöder sig på koranen och sharialagerna och emot att partier bildas och alla andra partier .

Hur kommer de sig att de har en stor vapenarsenal , varifrån har de köpt dessa vapen och med vilka medel ?

Är det liknande den pågående covid-19-pandemi, utan spårgranskning ?

Eller beror det på att talibanerna kommer att ta kontroll över opiumet ?

I Afghanistan odlas 80–90 procent av all världens opium, och 350 000 jordbrukarfamiljer i Afghanistan är helt eller delvis beroende av att odla opiumvallmo för att kunna försörja sig.

Den första åtgärd som norska regeringen vidtog under andra världskriget var att i hemlighet och sent på kvällen rädda den norska budgeten . Enligt källorna lämnade den afghanska presidenten Afghanistan med fyra bilar och en helikopter lastade med pengar . Med hjälp av bl a tåg flyttades den norska statsbudgeten till Storbritannien och frågan är vad händer med den afghanska budgeten ?

Den afghanska är beroende av bistånd bl a från SIDA , det är det hårt arbetande folkets skattemedel som förstörs liksom när Israel bombar Gaza .

SIDA känner till att amerikanerna har satsat 88 miljarder dollar på den afghanska armén .

SIDA hade brister och därför har de avlägsnat sig från det lyxiga Headquarters på Valhallavägen . Man bör naturligtvis göra på samma sätt med IDEA . IDEA känner till att amerikanerna har struntat i demokratin i Afghanistan under sin närvaro där.

Den Svenska Afghanistankommittén som hela tiden skriver positivt om Afghanistan borde läggas ned .

Nu till det svenska försvaret som har agerat som arbetsförmedling i Afghanistan. Försvarets agerande kan ha bidragit till att många svenska vapen har hamnat hos talibanerna likadant kan ha skett med andra styrkor som möjliggjort den överenskomna militärkuppen.Den kan jämföras med

Januariöverenskommelsen och Decemberöverenskommelsen som senare upphävdes av KD.

Talibanerna kommer att styra med stöd av Pakistan som är en av NATO:s främsta allierade. En upprepning av kriget i Irak som nu styrs med stöd av Iran.

 

 

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten

 


Politisk praxis i exil

Därför måste allt bistånd till Afghanistan stoppas och alla afghanska tillgångar placeras på FN:s konto , opium mot mat-programmet liknande det program som inrättades av FN 1996 som tillät Irak att sälja olja på världsmarknaden i utbyte mot bl a mat och medicin .FN skall inte hålla på med att sälja opium utan förstöra den totalt.

Talibanernas frammarsch kan hejdas om de demokratiska krafterna agerar kraftfullt i stället för att fly då de har ett demokratiskt valt parlament som de har röstat fram och en fungerande regering. Folket kan kämpa för att skydda sin demokrati , den positiva kampen, på samma sätt som det syriska folket under 10 års tid krigat och utan resultat, offrat sig för att störta en diktator , den negativa kampen .

Hur kan en regering och ett parlament som på ett demokratiskt sätt har valts av folket och trots en enorm militär utrustning och militär utbildning under många år och trots erfarenhet av tidigare ryskt stöd och med många varningssignaler låta sig besegras .

En sådan utveckling kunde naturligtvis ha gått att undvika om en satsning på demokratisk upplysning och utveckling fått fortsätta med stöd av de afghanska flyktingar som finns i bl a de nordiska länderna .

De afghanska flyktingarnas satsning på fred, demokrati och hållbar utveckling i exil omsättes i praktiken vid återvändande .

När militär satsning överstiger satsing på demokrati och en obetydlig satsning sker på fred och miljö

  • kan kuppmakarna utnyttja både den, den militära svagheten och korruptionen inom den afghanska armén en erfarenhet som de har fått under sin långa tid med Ryssland närvarande .

  • att IS som alltid står till förfogande snabbt kan mobilisera

  • att trossamfunden som i fallet med etiopiska katoliker kan mobilisera till krig genom att uppmana till insamling till stöd för den etiopiska militären från ett demokratiskt och stabilt land vilket de är flyktingar i.

Den blodtörstiga kristna fanatismen som skapar den lika blodtörstiga fanatismen, Eamon Duffy i påvarnas historia.

Inkvisition står för det sämsta i religiös maktutövning

Genom själslig och fysisk tortyr skulle oskyldiga människor fås att bekänna synder och underkasta sig den katolska tron.

Den ohållbara politiken.

En annan faktor är att riksdagspartierna saknar en konkret och en vettig lösning på problemet och i stället tjatar de om de afghanska tolkarna som redan har skydd av den fungerande valda regeringen då parlamentet och regeringen inte har störtats än och talibanerna ännu inte styr landet .

Riksdagspartierna släcker elden med en kvist när det saknas en hållbar fördelningspolitik när det gäller resurser.

När den mänskliga hjärnan blockeras är den inte kapabel att tänka och förlorar sin tankekedja , men om den politiska hjärnan blockeras slirar den bara runt mot olika hinder som ett val utan valrörelse .

Flyktingar & demokratin

Om cirka en månad går de svenska riksdagspartierna tillsammans hand i hand med den svenska kyrkan till val .Det är massmedialt helt tyst , kyrkligt som politiskt .

Har Sverige ett hemligt val ?

Har riksdagspartierna ett hemligt extra val utan att införmera sina medlemmar och väljare?

Eller kanske är det på grund av att majoriteten med invandrarbakgrund ännu inte har rösträtt i det valet som grundar sig på rättigheter utan kamp i motsats till de som kämpar utan att uppnå några rättigheter, kamp utan rättigheter.!

Svara gärna på enkäten , Frågeformulär gällande Multireligionvalsystem

 
 

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten

 


De afghanska tolkarnas ärende borde vara föremål för granskning av KU !

KU:s granskning skall gå ut på, för det första, huruvida svenska soldater i Afghanistan agerat som arbetsgivare på uppdrag av försvars och utrikes departementen .

För det andra få svar på varför det är den afghanska regeringen och dess utländska allierade NATO-trupper som ligger bakom en fjärdedel av alla civila offer

För det tredje hur situationen är för de 4 265 afghanska medborgare från EU som återvände från EU år 2017

Normalt behövde de svenska soldaterna tolkar som kunde både svenska och språken pashto och dari och det finns många sådana t ex bland de ovan nämnda som har återvänt. Dessa tolkar får uppdrag av NATO och inte av en enskild soldat . Eftersom ett sådant uppdrag alltid är förenat med stora risker och i händelse av att dessa tolkar dödas av Talibanerna , regeringen eller NATO:s styrkor kan det bli komplicerat att få klarhet i vad som hänt, t om svårt för deras anhöriga att reda ut och få kompensation från någon av sidorna .

Den svenska styrkan utgör en mycket liten del. De har inte varit i behov av att anlita tolkar som inte kan svenska och landets officiella språk som uppdragsgivaren förstår.

KU:s granskning kan bestå i att fråga huruvida de berörda tolkarna är auktoriserade tolkar som motsvarar de krav som Kammarkollegiet ställer här i landet.

Som jämförelse hänvisas till Blair-Bush kriget det s k skokriget , då en irakisk journalist kastade sin sko mot George Bush medan han höll tal i Bagdad, en irakisk medborgare riskerade sitt liv för att försvara den svenska ambassaden i Bagdad med sin Kalashnikov , många krävde att han skulle få skydd i Sverige men vidare information om honom saknas.

Under kriget och brist på arbete kan också inträffa konstiga saker som t ex att det är lätt att värva människor till spionageverksamhet till någon av sidorna. När t o m SD har ändrat sin hjärtefråga och vill ha större invandring genom att de vill att tolkarna ska få komma till Sverige . Det kan tolkas som om konvertering till annan religion i syfte att få skydd har skett och att de på sikt ska få dem att rösta på SD som har mandat i kyrkomötet.

Om tillfälligt uppehållstillstånd enligt de nya reglerna beviljas är detta inte rättvist mot de flyktingar som länge har väntat på besked om de får stanna eller inte.

                                                      ------------

De Nya Svenskarna menar att freden och demokratin skapas utifrån med stöd inifrån. De antal afghaner som t ex bor i Sverige , deras föreningar , med sitt trossamfund där både sunniter och shiter ingår tillsammans med SAK är kapabla att åstadkomma detta.

Om varje riksdagsparti ett i taget och vi börjar med det största, S, kallar in alla afghaner som bor i Sverige och är medlemmar eller sympatiserar med S till ett fredsmöte

Riksdagspartierna ta initiativet , afghanska trossamfundet får till uppgift för införande av demokratin i sina trossamfund enligt principen att demokratin som har givit alla trossamfund religionsfrihet.

SAK och ambassaden får en roll som medlare mellan Afghanistan och Sverige .

Parallellt med detta följer de andra riksdagspartierna, M m.m samma procedur med afghaner och sedan börjar riksdagspartierna på samma sätt med andra flyktingar från andra länder ett i sänder.

De Nya Svenskarna står till förfogande att hjälpa till utan kostnad.

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten


RSS 2.0