Den svenske flyktingen

 

Hur var det möjligt att en kristen kung sökte skydd i ett muslimskt land?

Kungens långa frånvaro från sitt land, ogift pga av att han tillbringade sin ungdom med att föra krig , saknade barn som kunde ärva kronan och om han skulle bli mördad eller hastigt dö kunde detta orsaka en svensk katastrof .

Hur kunde svensk mark bli ockuperad , varför uppstod dåliga relationer med grannländerna? Dessutom sökte den kristne kungen asyl i ett muslimskt land och lämnade efter sig en ekonomi i misär genom att han tömde statens budget för att finansiera kriget. Han orsakade också att 25.000 svenskar blev krigsfångar i Sibirien . Sverige var ett land som befann sig i ett utsatt läge. Det härjade pest och andra sjukdomar och tusentals dog som flugor. Detta var Karl XII vars staty SD samlas vid den 30 nov varje år . Kungen lämnade efter sig en skuld på cirka 500 riksdaler till Sultanen Ahmed II av Turkiet förutom det socialbidrag som beviljades till kungen och hans trupper .

Samtidigt blåste tsaren av Ryssland med stolthet sin segerfanfar i en stor demonstrationscermoni på Moskvas gator vilket det ryska folket var stolt över.

I likhet med folket i arabiska våren tappade svenska folket tålamodet och ville bli av med sin diktator tillkung .

Skottet i Fredrikshald, Herre Jesus ! Konungen är skjuten, sök upp general Schwerin och berätta det . Operation kung Karl XII:s likvidering år 1718 var ett faktum . Stormaktstiden var över och att frihetens tid var nu inne ochsatte stopp för karolinernas kungs envälde.

En revolution omvandlade Sverige till ett unikt system men inte i den moderna demokratins mening, den flyttade makten till parlamentet som genom ständerna representerade det svenska folket. I Sverige uppkom två partier, Hattarna och Mössorna .

Trots att den svenske kung Fredrik den förstetillsammans med statsminister, kanslipresident, Mösspartilledaren Arvid Horn för 294 år sedan, den 30 augusti 1721genomfreden i Nystad satte stopp för det stora nordiska kriget skrev senareAugust Strindberg följande:

Fredrik I , Sveriges sämsta regent , som icke kunde tala svenska, och egentligen var tysk lantgreve .

Den franske filosofen Voltier beundrade 1730 den svenska utvecklingen som unik och att Sverige var det mest befriade landet i världen . Även Rosseau beskrev den svenska grundlagen som typisk för en ordnad konstitution .

De svenska flyktingarna i Denper mottogs under den tid då det inte fanns vare sig den numera glömda krigslagen , krigsförbrytelser, brott mot mänskligheten eller folkmord:

FN- konventionerna ska ge skydd för de som inte är delaktiga i striderna , den pågående flyktingkatastrofen visar att krigslagen , krigsförbrytelser, brott mot mänskligheten och folkmord och även samtligaFN- konventioner inte hellerföljsav de länder som har ratifiserat dessa. Riksdagspartierna behöver därför lära sig vad krigslagarna står för och lokalt uppmana sina medlemmar att flytta till de stadsdelar som har en majoritet av invandrare, mångfald. De skall även skilja mångfaldfrån multikultur .

 

Krigsfångar behandlas humanare än flyktingar. Ska det vara så?

 

Krig
utgör ett hot mot mijön och mänskligheten

 

http://www.svd.se/akesson-europa-ska-inte-ta-emot-fler-flyktingar/om/flyktingstrommarna-i-europa

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0