Fredsförhandling utan ryska och ukrainska kvinnors deltagande hur hållbar är den ?

Nu är det regeringens och riksdagspartiernas uppgift att ukrainska flyktingar får utbildning i fred, demokrati och hållbar utveckling att tillämpas vid återvändandet och återuppbyggandet .

Utan en hållbar fred är det omöjligt att demokratin får fäste i ett land

Demokratin utvecklas i tre steg

Demokratin efter kriget och under stabilitet när staten och religionen inte är separerade.

Demokratin under parlamentismen när staten och religionen inte är separerade.

Demokratins avvikelse till följd av en lång tids bristfällig tillämpning.

 

Det är natuligt att när kriget är undanröjt kräver folket frihet och välfärd av sina politiska företrädare men majoriteten av befolkningen lägger inte så mycket tid på att åstadkomma detta .

Ja, hur åstadkommer man detta och hur har Sverige lyckats med detta trots bristfällig tillämpning av demokratin under en lång tidsperiod.

Från tre länder i krig till en upplösning av två unioner och fred.

Att reformera en ståndsriksdag till en tvåkammarriksdag och sedan en enkammarriksdag med 349 mandat , att upphäva dödsstraffet, att ge kvinnor rösträtt så att de sedan kunde bilda ett eget parti, FI, , att vi med inavndrarbakgrund fick rösträtt utan kamp , att ha folkomröstning för att avgöra en för folket svår fråga , att fritt kunna bilda en förening eller partiorganisation, att få partistöd eller statsbidrag, att fälla en statsminster eller regering genom misstroendeförklaring, att följa maktdelningsprincipen , statschefen har ingen makt , makten utgår från folket , riksdagen godkänner regeringchefen, domstolarnas självständighet, riksdagen som lagstiftare, till att nyttja yttrandefriheten , att demonstrera och uttrycka sig i tal och skrift , sociala media, pressfrihet, att ha kontrollmakt som KU, JK, JO , revision m.m. Allt detta vilar på fred och demokrati.

Fred och demokrati är frågor som alla flyktingar måste ägna sig åt ,det är detta som ukrainska flyktingar måste prioritera framför allt annat .

Utbilda sig , forska eller arbeta kan de ukrainska flyktingarna göra senare , det är återuppbyggandet av Ukraina som skall prioriteras och att regeringen och EU:s stater kan använda sig av biståndet till detta investeringsprojekt . Fred, demokrati och hållbar utveckling.

För att lyckas med detta krävs det en unik åtgärd nämligen att rätta till den avvikelse som har gjort att demokratin under lång tid har tillämpats bristfälligt. Detta handlar om en viktig grundbult i demokratin, nämligen religionsfrihet.

Det är demokratin som har givit alla trossamfund religionsfrihet , det är därför som demokrati måste införas i alla trossamfund, utan undantag, så att flyktingar har det i åtanke vid återuppbyggandet av sina länder.

Svenska kyrkan tillämpar demokrati i sitt trossamfund genom kyrkoval . I en demokrati finns det inga undantag , alla trossamfund borde därför införa ett liknande val . Detta är å andra sidan opraktiskt och kostsamt . De Nya Svenskarna föreslår därför införande av ett Multireligionvalsystem i stället för kyrkoval. Https://multireligionvalsystem.ml.

Brister i demokratin avhjälps genom att ersätta kyrkovalet med ett multireligionvalsystem. För de länder i EU som saknar kyrkoval införs direkt ett Multireligionvalsystem som komplement till demokratin. Andra länder som redan har kyrkoval övergår till ett Multireligionvalsystem.

I kykovalet deltar alla riksdagspartier men inte alla medlemmar är röstberättigade och har rösträtt i det valet.

I kyrkovalet har de ungdomar som har fyllt 16 år röstträtt och har därmed möjlighet att praktisera demokrati två år innan de får rösta i allmäna val och även bli delaktiga i demokratin vid EU-valet.

Andra ungdomar som har en annan religion saknar rösträtt och därför får de inte samma möjlighet , jämställdhet.

Investeringsprojekt för flyktingar att tillämpas vid återvändandet och återuppbyggandet

Projektet kan sysselsätta tusentals flyktingar b la i Sverige, det gynnar både flyktingar , deras hemländer och det land som ger flyktingar en meningsfull sysselsätting .

Demokratisering av internet.

Ukrainska folket har faktiskt rätt till sin egen internationella top domän .ua , såsom USA= us, Storbritannien = uk och Sverige =se .

Det kommer att ta lång tid att återställa Ukraina till ett normalt fungerande land med bra miljö . Endast saneringen av de gifter som de krigsförande länderna och vapenförsäljarna har orsakat kräver att miljö och mark-domstolar samarbetar med tribunalen.

Låt ukrainska flyktingar arbeta med sitt eget land ccTLDs-projektet i Sverige och ta av biståndet för att finansiera detta .

 

 

 Demokratisering av Internet kan bidra till fred och bättre ekonomi

 Syftet

  1. att få igång domänen .ua

  2. att internet och domänen ska vara tillgängliga för alla ukrainare , alla ska få möjlighet att skaffa det till ett rimligt pris

  3. Demokratisering av Internet

  4. att ungdomarna blir mer engagerade och därigenom avhåller sig från våld och det slutliga resultatet blir fred.

  5. Utnyttja Internet i valet

  6. att skapa arbetstillfällen, en bra investering som stärker den ukrainska ekonomin och en grön  infrastruktur

  7. Sysselsätta många ukrainska flyktingar vilket gynnar också svensk ekonomi

  8. Detta begränsar de icke demokratiska dominerande utländska Internetbolagen

 Mot denna bakgrund och med analys av problemen och syftet kom vi fram till följande lösningar.

 På samma sätt som Sverige driver andras domän som .nu vill andra också kunna driva den ukrainska domänen utifrån, nämligen från Sverige. I Sverige finns bra förutsättningar för att utveckla det ukrainska internet medan andra arbetar inifrån Ukraina. Alla arbetar samtidigt.

Genom att få del av det bistånd som är öronmärkt till återuppbyggnad av den ukrainska infrastrukturen, demokratin m.m kan ukrainska flyktingar driva projektet, naturligtvis i samarbete med svensk expertis på dessa områden.

Ukrainska ccTLDs är nämligen viktigare än själva flaggan.

Med förhoppning om att fredsförhandlingarna kommer att lyckas.

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0