Samlingsregering eller regeringskris efter valet

Regeringens trossamfundsreforms syfte måste vara att koncentrera på konfliktlösning och demokratins utveckling.
 
Den svenska kyrkan har fortfarande en egen lag nämligen Lag (1998:1591) om Svenska kyrkan, kyrkan har en egen budget som inte finansieras genom SST stiftelse och skatter som andra trossamfund. Kyrkan har dessutom ett eget valsystem, nämligen kyrkovalet, i vilket alla riksdagspartier deltar. Den svenska kyrkan betraktas som en delstat i konungariket Sverige. Andra trossamfund saknar motsvarande möjligheter.
Problemanalys
Under lång tid av studier gällande tillämpning av den nordiska demokratin upptäckte vi att ungdomar som fyllt 16 år får praktisera demokratin två år innan det allmänna valet, dock beror rösträtten på vilken religion de tillhör. Detta problem har inte heller uppmärksammats av deras föräldrar vilka också bekänner sig till en annan religion. Även trossamfunden motsätter sig att införa demokrati i sin religion. I ämnet religionsundervisning har eleverna trots elevdemokrati inte lyckats förstå sambandet och detta kan bero på de som undervisar i religionskunskap på olika nivåer. Ungdomsförbunden tillhörande de olika riksdagspartierna uppvisar även de okunskap om detta vilket utgör ett politiskt hinder mot en utveckling av demokratin.
 
Riksdagspartierna och demokratin
Riksdagspartierna som man normalt röstar på oavsett religion och som har medlemmar tillhörande olika religioner indelas i olika grupper: de som har rösträtt , de som saknar rösträtt och de som har rösträtt men kan avstå från att rösta . Riksdagspartierna deltog i valet sep 2021 utan att informera de tillhörande en annan religion om varför de deltog i ett sådant val trots att staten och kyrkan separerades år 2000 . Detta utgör ett annat politiskt hinder mot en demokratisk utveckling.
 
Internationellt.
International Institute for Democracy and Electoral Assistance , IDEA som har sitt säte på Strömsborg i centrala Stockholm, saknar kunskap om detta problem . På sin hemsida står det på flera olika språk utom svenska. Detta enorma kostsam institut som egentligen skulle ha legat i Alby finansieras av Sverige.
 
Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0