Miljömodellen för demokrati, demokratin från teori till praktik .

Har demokrati använts för att förtrycka den egna befolkningen och andra människor eller mobiliserat för krig ?

Avkraga , att avsätta en biskop i svenska kyrkan, sker för att riksdagspartierna har medverkat genom kyrkovalet som alla riksdagspartier har mandat i vid kyrkomötena som SD , KD, M och L m fl.

SD blev ett stort parti p g a utnyttjande av kyrkoval då många med invandrarbakgrund saknar rösträtt i det valet. Man kan säga att riksdagspartierna har ytterligare ett val, ett hemligt val, som sker under beteckningen  kyrkoval.

Kyrkan har egen lag, egen budget och eget valsystem. andra trossamfund saknar all detta och finansieras med skattemedel.

 

 

 

Under täckmanteldemokrati “ utövas alla möjliga kränkningar av de mänskliga rättigheterna

t e x Israel som hävdar att de följer internationell rätt, att de är öppna för kritik och med en fri press och ett starkt oberoende rättssystem samtidigt som Amnesty International fördömer Israel för att de utövar apartheidpolitik liknande den politik som bedrevs i gamla Sydafrika, apartheid mot svarta. .

Det är av vikt att se hur de“judar som nu minns förintelsen , både de judar som deltar i israeliska valet och de som inte deltar i det israeliska valet” att se hur de reagerar,

I Sverige används uttrycket svenska judar men inte svenska israeler . Här används uttrycket för alla judar som bor t ex i Sverige oavsett om de röstar i det israeliska valet eller inte. Man förknippas till sin tro, religion och inte till något specifikt land .

Samma sak när det gäller de judar som är medborgare i övriga EU-länder både de som bor kvar eller har flyttat tillbaka till Israel som bosättare eller inte .

Om det är så att demokratin har givit alla trossamfund religionsfrihet och att det inte är religionen som har givit oss demokratin , hur kommer det sig då att trossamfunden som

b l a den äldsta religionen, judendomen , inte bidragit till en demokratisk utveckling. ?

Demokratin har därför tillämpats bristfälligt i hela världen , EU som FN .

Det starka skälet är att demokratin har tillämpats felaktigt inte bara i ditt parti som du ger stöd till eller röstar på utan i hela världen, EU som FN, mot principen att det är demokratin som har givit alla trossamfund religionsfrihet .

Möjlighet för judarna att införa demokrati i sitt trossamfund som liknar kyrkovalet som så småningom övergår till ett Multireligionvalstystem som skapar fred samtidigt som vi tillsammans utvecklar demokratin.

 

 

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0