Sambandet som SR:s konflikt talar om idag är precis det samband som DPNS sedan 80-talet grundar sin politik på.

Vill ett land som är EU- medlem gå in i Nato borde alla EU länder godkänna det på samma sätt som alla Nato länder måste godkänna detta.

FDU, Fred , Demokrati dvs Miljö- modellen för demokrati, demokratin från teori till praktik och Hållbar utveckling .

Utan fred är det omöjligt att demokratisera ett land och utan demokrati eller med en svag demokrati går det inte heller att gå mot en hållbar utveckling. Det är detta samband som SR:s program konflikt talar om .

För cirka 19 år sedan presenterades detta för SR för tre med invandrarbakgrund SR journalister och

en av dessa ledde programmet konflikt vi kan kalla honom för FJ och den andra numera TV journalist vi kan kalla henne för HD. SR avfärdade FDU medan den tredje journalisten välkomnade FDU . Journalisterna och de som står bakom FDU kom till Sverige som flyktingar, på grund av krig, diktatur, förtryck , tortyr och kränkning av de mänskliga rättigheterna. Vi har i exil ett gemensamt mål nämligen att försöka förstå hur tre länder , Danmark, Norge och Sverige som var i krig kunde åstadkomma fred och utveckla demokratin mot ett hållbart samhälle. Precis som det är i våra länder nu alltså ett samhälle som består av stammar som leds av stamhövdingar . Kunde de förut under fattigdom så borde vi kunna nu under rikedom!

Reform-motståndare kan vara orsaken till den våldsamma utvecklingen i samhället och att främlingsfientligheten ökat och blivit accepterade som demokratiska organisationer .

- SR nej til FDU

-Vår valda kvinnliga partiledare gick till Centerpartiet utan att informera oss, numera är hon EU parlamentariker för C .

- Riksdagspartierna avfärdade vår fredsplan

- EU- medborgareinitiativet avfärdades gällande övergång från kyrkovalet till ett Multireligionvalsystem för de länder som redan har kyrkoval och ett införande av ett multireligionvalsystem föe de som inte har kyrkoval eller motsvarande val .

Demokratin har dessutom åsidosattes vid två val där väljarnas röster ersattes med två överenskommelser , D-överenskommelsen och sedan J-överenskommelsen . Detta ledde till svårighet att bilda regering hur skicklig talmannen än var .

Vad händer med den svenska demokratin ?

Vad händer med den svenska neutralitetspolitiken ?

Utbildning , ja kunskap , det var tidigare omöjligt att utse en statsminster som inte var högutbildad jurist och omöjligt att utse en utrikesminister som inte hade en mångårig diplomatisk karriär. Bland de mer kända var Louis De Geer som reformerade riksdagen , från ståndriksdag till tvåkammarriksdag och Karl Staff som upplöste unionen med Norge och som statsminister inte beviljade anslag till försvaret samt reformerade det svenska samhället,och samtidigt stod utanför andra världskriget genom neutralitet. Tack vare honom som liberal fick S mandat i riksdagen. Branting och Staff kom bra överens vilket ledde till att Sverige utvecklades utan krig. Sverige gick sin egen väg medan Norge hamnade i USA:s knä på grund av beroendeställning , Marshallhjälpen. Fredspriset har gått till många amerikaner , senast en amerikan fick frespriset var när det tilldelades Obama . Norge är en aktiv medlem i militärpakten Nato och borde inte få fortsätta dela ut Nobels fredspris.

Att vara beroende är precis det som f d statsminster Göran Persson,S, talade om, Den som satt sig i skuld är icke fri.

 

Nu är S på väg att överlämna makten till M i valet sep 2022.

Att en f d finansminister valdes till partiordförande och sedan till statsminister utan att ha innehaft ordförandeskapet i SSU och som i sin tur bildar en svag regering vilken utser två oerfarna politiska fackpampar att verka i regeringen och även utser en oerfaren person till finansminister samt en oerfaren utrikesminister som varken har juridsk kunskap eller äger diplomatisk skicklighet .En teknokratisk regering oavsett partibeteckning.

Först regerade S med M:s budget , sedan tillämpar S M:s utrikespolitik på väg att överlämna makten till M.

Om den nordiska komunismen smalt i socialismen så håller socialismen nu på att smälta i konservatismen.

Klimatmålet är också underminerat då miljörörelsen har blivit svagare under kriget Ryssland-Ukraina och staterna har tillåtits att ge näring till krig i form av leverans av vapen och pengar och stöd till Nato som egentligen inte skulle existera utan ha upplösts i samband med att Warsawapakten upplöstes .

Går Sverige också med i Nato borde utdelningen av alla Nobelpris ske i ett tredje land som är oberoende.

Även EU påverkas på grund av nästan alla medlemstater belv Nato anhängare . Således  EU-länders medborgare kan  i en folkomröstning avgöra huruvida EU-länderna lämna Nato eller inte .

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0