Vårdcentralen ger ingen tredje vaccindos att de uppger att de inte

Vårdcentralen ger ingen tredje vaccindos att de uppger att de inte har tillgång till något vaccin och man får inte ställa sig i kö

Vårdcentralen hänvisar till utsatta områden för vaccinering samtidigt som flera tusen vaccindoser slängs .

De som har blivit smittade och ligger för intensivvård kan ha hamnat där beroende på att vårdcentralen som de tillhör inte har tillgång till vaccin . Är det politikernas fel, vårdcentralens fel eller brist på pengar ???

Smittan kan man också få när man är på väg till avlägsna områden , dit man blivit hänvisad av vårdcentralen.

Smittan kan man få redan när man står i vaccinkön utomhus och en s k mobil läkare meddelar att vaccinet tagit slut innan kl 20.00 . De har inte flera doser att erbjuda.

Allt handlar om prioritering , Mobil läkare skulle i stället för köpriotering där unga och friska står i kö tillsammans med de äldre prioritera de äldre .De äldre var inte särskilt många .

Förr i tiden utan appar och swish kunde man vaccinera folk utan problem. Det som inträffat i Kalix bör vara en signal till andra kommuner att lära sig om digitalisering och bank-ID .

Det finns två olika slag av vårdcentraler, de som erbjuder vaccin till vissa utvalda personer och vårdcentaler som säger att de har inte har vaccin och att det inte heller finns vaccin att få ta tag på .

Vid Medborgarplatsen, på torget i kylan stod folk i kö framför en lastbil som liknar en sådan bil som grönsakshandlare har fast skyltad med mobil läkare . Två äldre män bar väst med texten KÖVÄRD,

Folk stod i kö och stampade i kylan , nervösa och undrade om de skulle komma att få något vaccin den här gången innan de stänger kl 20.00. En finsktalande dam kom fram och sa att , det är kört , hon hade stått i flera timmar utan att få vaccin . Flera människor gick fram till den som det stod KÖVÄRD på och frågade. Denne gick runt och räknade om , på samma sätt som samerna räknar sina renar. Han gjorde om räkningen flera gånger om det eventuellt skulle se ljusare ut.

Efter tre kvart räknade han om igen och sade att det var tveksamt om vaccinet skulle räcka. Mot 20:20 räknade denne KÖVÄRD om ytterligare en gång och sade att det dessväre såg mörkt ut. Panik uppstod bland de som inte fått vaccin och de fick åka hem igen.. Ni får komma tillbaka imorgon det ska bli varmare sade mannen märkt KÖVÄRD.

Det här liknar en flyktingförläggning mellan Polen och Vitryssland.

Varför fanns inte flera som kunde ge vaccin , är det brist på vårdpersonal?

Frågan är vilka arbetsuppgifter har vårdcentralerna och varför saknar de resurser ?

Intensivvården borde fråga patienterna om de har stått i kö för vaccin och om de har varit i kontakt med sin vårdcentral . Vaccinbevis är inte heller lätt att få om man inte har bank-id säger vissa som har blivit fullvaccinerade . De som skickat in blanketten till e-hälsomyndigheten har efter dryga tre veckor efter postandet av denna blankett ännu icke erhållit något vaccinbevis från denna myndighet, Otroligt illa skött.

Lägg ner sk mobila läkare och omorganisera vårdcentralen så att svenska folket kan vaccinera sig utan krångel och rent av helt i onödan hamna på våra intensivvårdsavdelningar  

 
 Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0