Vad sysslar FN egentligen med och vad gör ambassadörerna för något ?

FN ägnar sig åt bojkott och samlar in pengar för att finansiera begravningar av människor som har dött under olika krig och de flyktingar som dör på sin väg över havet samtidigt som ambassadörerna förmedlar bistånd som går till att finansiera miliser i sina egna länder.

Representanter i både FN , EU och diplomater och deras beskickningar flyger dygnet runt och påverkar med sina resor miljön negativt samtidigt som den svenska regeringen sänkte kommande flygskatt mot att få alliansen att avstå från misstroendevotum .

I ett land som Sverige låter man omyndiga 16 åringar avgöra det svenska valet , sk Kyrkovalet i syfte att öka antalet valdeltagare och där sitter den socialdemokratiska och fd LO ordföranden Wanja Lundby-Wedin på en hög post, högre än ärkebiskopen.

Oaktat att den svenska kyrkan spelar en viktigt internatioell roll är den ändå tyst vad gäller förföljelse av muslimerna i Burma . Hade svenska kyrkan tillämpat ett MULTIRELIGIONVAL I stället för kyrkoval hade vi kunnat minimera dödandet och förföljelserna. Svenska kyrkans pengar går till att finansiera begravningar i Melleanöstern .

FN har visserligen fördömt och riktat hård kritik mot Burma och Aung San Suu Kyi som regeringschef och Statskansler motsvarande statsministerpost efter president Htin Kyaw men kritiken är inte tillräcklig . Även FN:s f.d. generalsekreterare Kufi Annan har brustit i sitt ämbete då man under hans tid inte kunnat lösa denna fråga.

De som motiverar Aung San Suu Kyis slapphet, nonchalans och förnekande när det gäller folkmord och förföljelse av

Rohingya som enligt FN är en av världens mest diskriminerade minoriteter med att hon styrs av militärerna har i sak fel, ingen kan tvinga Aung San Suu Kyi att vara statsminister om hon inte vill . Hon kan lämna landet eller sitta kvar i husarrest och starta ett uppror mot juntan som hon betjänar och markera att brott mot MR har utövats mot henne tidigare

När hon under sin asyltid inte ägnade sig åt demokrati, mänskliga rättigheter eller hur man skulle förebygga konflikter gällande minoriteter , kan hon nu lämna juntan och med sitt parti gå i exil igen och lära sig demokratiska grundregler för att inte begå stora misstag igen och skada Fredspriset.

Läget, som det ser ut just nu, är mycket allvarligare än tidigare särskilt i händele av att ett tredje världskrig utbryter då Nordkorea förfogar över kärnvapen liksom Israel och flera andra länder i ett läge när världen saknar handlingkraftiga ledare såsom vid Jaltakonferensen där ett politiskt toppmöte representerades av Franklin D. Roosevelt, Winston Churchill och Josef Stalin som satte stopp för nazismen och fasismen .

 

Krig utgör ett hot mot miljön och mänskligheten


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0