Här är motodernas moder som Nobel har drömt om !

Vi börjar med att De Nya Svenskarna naturligtvis ansluter sig till de över 400 000 personer som har undertecknat ett upprop med krav om att Burmas ledare Aung San Suu Kyi ska bli fråntagen Nobels fredspris.

Detta öppnar andra vägar till diskussioner bl a Nobels fredspris till Europeiska unionen 2012 då Storbritannien var med att ta del av äran . Ska Brexit fortsätta att ha äran eller ej.

Vi ställer frågan till både det norska folket och Nobelkommitten huruvida det är rimligt att Norge som inte är med i EU men medlem i NATO samtidigt som de delar ut Nobels fredspris.

Vilken anser det norska stortinget bidrar till fred , NATO eller EU.

 

Metoden och problembeskrivning

På vilket sätt kan staten gå in med resurser för att hjälpa vid sådana katastrofer som översvämningar . Försvaret kan varken släcka bränder eller åstadkomma fred .

 Inte ens användning av katastrofhjälpmedel såsom 3 000 soldater som tagits in för att hjälpa till och insatsen av 500 fordon, 14 flygplan samt 12 000 medlemmar av nationella gardet var inte ens det tillräckligt vid naturkatastrofen.

 presskonferens efter presskonferens , böner och ritualer lindrar inte folkets lidandet.

Vattnet gå till brösthöjd efter de kraftiga skyfallen. Många dödsoffer , en höggravid kvinna hittades död men barnet låg inte kvar i hennes mage , En annan kvinna som ska ha försökt fly översvämningarna drunknade när hon försökte ta sig ur bilen polis som drunknade i sin bil, Risken att drunkna främst genom att människor fastnar i fordon på vattenfyllda vägar . Vattnet kan innehålla giftiga kemikalier som har spolats ut från garage och förråd. Det finns även risk för att bakterier som salmonella och E.coli sprids med vattnet .

Flera tusen människor har evakuerats till uppsamlingscenter, men många är fortfarande fast i sina hem. över 300 000 förlorade ström .Flygplatser , skolor och myndighetsbyggnader och 250 motorvägar runtom i delstaten har stängts av. Ett av stadens sjukhus evakuerades. Plundrare kan passa på som sker även vid krig.

Den katastrofen kostar över 1.000 miljarder kronor och tidigare har enligt källorna inträffat i ett enda land :

År1900.Galvestonorkanen i Texas, mellan 8 000 och 12 000 människor miste livet och skadorna uppskattades vara värda närmare 30 miljoner dollar., 1928 Orkanen minst 2 500 drunknade i jätteöversvämningarna och över 1 700 bostäder förstördes. 2005 Orkanen Katrina i Louisiana, mer än 1 800 människor omkom och skadornas värde var 100 miljarder dollar, motsvarande 800 miljarder kronor,, en hel svensk statsbudget . 1935 Labour Dayorkanen 408 människor dog i ovädret och översvämningar, de flesta krigsveteraner från första världskriget som jobbade på ett byggprojekt på ögruppen Florida Keys. 1926 Miamiorkanen 372 människor dog i stormen som orsakade skador för ett värde av 105 miljoner dollar. I de översvämningar som följde drunknade cirka 150 personer.

2012 Superstormen Sandy 72 människor miste livet och 650 000 bostäder förstördes eller skadades. Skadornas värde uppskattades till 65 miljarder dollar. 1992 Orkanen Andrew och Louisiana, ett 40-tal människor miste livet och 127 000 bostäder förstördes. Skadorna uppskattades vara värda 26 miljarder dollar.

Floderna steg med över 8 meter på tre timmar och dammar har nått kritiska vattennivåer och har börjat svämma över. När dammarna snabbt fylls till bristningsgränsen och vattennivån stiger med 15 centimeter i timmen och ingenting hjälper då har vi lösningen,

 

En grön teknisk lösning på problemet

Logotyper och benämningar

 Ett grönt genomskinligt cylinderformat rör byggt på höjden . Det skall ha flera anordningar som kopplas till flera olika vattenpumpar för att driva in regnvatten och översvämingsvatten in i cylindern . Vattnet kan återanvändas för olika ändamål som bevattning m.m

 

 

Det sägs att det enskilda största hotet fortsätter att vara regnet !

Men lösning är att samla upp regnvatten vilket förhindrar översvämningar och varenda droppe räknas i likhet med finanspolitiken där varje krona räknas.

En lösning som kan tillämpas i vilket land som helst , en snabb, effektiv och billig lösning. Länder med öknar kan ha stor nytta av vattnet. Vattnet som kommer in I cylindern kan också filtreras och renas så att det kan användas till olika ändamål. Tillverkningen kan ske i olika länder, vilket land som helst.

 

Prototyp av miljövänligt meterial.

En genomskinlig cylinder av lätt material som är lätt att flytta, aliminium eller hårdplast lika högt som ett vindkraftsverk eller lika stort som Kaknästornet att byggas på höjden . Det ska vara genomskinligt för att kunna upptäcka och rädda fiskar eller andra djur som hamnar där .

Cylindern ska ha flera starka fästen inbyggda runt cylindern och placeras på olika ställen, grunden, mitten och överkanten, för att snabbt kunna flyttas med en helikopter till det drabbade området .

En eller flera vattenpumpar drivna av biogas kopplas på olika ställen in i cylindern för att leda regnvattnet in i cylindern. Även långa slangar ska kunna kopplas till vattenpumparna från ett längre avstånd. Cylinderns grund ska vara stark och stabil men ändå kunna flyta för att kunna placera den I havet, sjön eller I ett fartyg.

Cylinderns bas/grund ska vara stabil och tung men kunna flyta och flyttas , dvs cylindern ska kunna placeras i havet , i sjön eller på land .

Tillverkningen bör ske på en flygplats eller en nedlagd sådan där man har tillgång till flygplan där det är lätt att landa samt att man har tillgång till flygtekniker och annan expertis. Detta skapar även flera arbetstillfällen.

Helikoptern utnyttjas både för att flytta cylidern och hämta vatten ur den. Vattnet kan användas till olika ändamål från bevattning till att släcka bränder .

 

 

 

 

Kan ett handelsfartyg och ett flygplan transportera stridsvagnar, stridsflygplan och krigsmaterial så långt som mellan USA och Mellanöstern så kan de lätt flytta en sådan cylinder.

 

 Krig utgör ett hot mot mänskligheten och miljön.

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0