Fruktar George Bush att Donald Trump ska överlämna honom till Tribunalen ?

Harold Pinter som tilldelades Nobelpriset i litteratur 2005 var fredsaktivist, han protesterade mot Kuwaitkriget, Natos flygbombningar av Jugoslavien, Afghanistankriget och Irakkriget.

Pinter ansåg att att USA:s f.d. president och Storbritanniens f.d. premiärminister Tony Blair enligt Genèvekonventionerna bör dömas för krigsförbrytelser.

 

Han agerade även som jude genom att motsätta sig Israels ockupation av Palestina,

 I sitt modiga tal inför Nobelcermonin, riktat till omvärlden, lät han marken skaka under krigsförbrytarnas fötter, världen över . Hur skulle han ha agerat om han inte avlidit?

 Det krig som de startade utvecklades till och med till ett krig mellan de som var införstådda med att styra landet Irak efter diktaturens fall.

Tony Blair och George Bush räknade inte med ett så långt krig när de startade det. De räknade inte med att kriget skulle sträcka sig över deras mandatperioder som president och premiärminister.

 De har inte heller tillsammans med sina rådgivare tagit med i sina beräkningar de två kurdiska klaner, som har krigat så länge de har existerat både sinsemellan och mot den irakiska regeringen . Bland dem hittar man många krigsförbrytare

 Var Bob Dylan när han uttalade sig den 10 december i Stockholm lika onådig i sin kritik?

 

 Krig utgör ett hot mot mänskligheten och miljön

 

https://www.dn.se/nyheter/varlden/bush-i-dolt-angrepp-mot-trump/

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0