Jihadiska konflikter & rabinernas konflikter

Måtte år 2016 bli ett fredens år, slut på ockupation, bosättningar och brott mot mänskliga rättigheter.

Flyktingar som räddas, torka och  hunger förknippas alltid med profeten Mose som både judar , kristna och muslimer hänvisar till . Mänskligheten räddades även undan översvämning med hjälp av profeten  Noa och hans  ark.
Mose sade till Aron att ta sin stav och slå på Nilens vatten och förvandla det till blod. .
I vers 4 Mos 17:2     : Säg till israeliterna att varje stamöverhuvud skall ge dig en stav, en för varje stam, sammanlagt tolv stycken. På varje stav skall  stammens namn skrivas. I  Jos vers 4:23 står skrivet  : i det att HERREN, eder Gud, lät vattnet i Jordan torka ut framför eder, till dess I hade gått över den, likasom HERREN, eder Gud, gjorde med Röda havet, som han lät torka ut framför oss, till dess vi hade gått över det.
 
De som tror på miraklet skulle inte förvänta sig att Israel som själv inte tar emot flyktingar ,skall lämna från sig Moses stav , så att  man kan rädda flyktingarna från att drunkna i havet.  Översvämningskatastrofen i Kina 1931 dödade mellan 800 000 - 4 000 000 människor och  1928-30 dog  över 3 miljoner människor av svält också det i Kina. De som tror på på Noa och hans ark skulle inte förvänta sig att FN  kan skapa en sådan ark som kan rädda människor från översvämninger. USA har i Haiti  tusentals odetonerade bomber i havet , provskjutningar , orsakat slaveri med handel med barn  och cancersjukdomar . Jordbävningen i Haiti 2010 krävde        200 000 människors liv . Trots att 10.000 hjälporganisationer varit  involverade, bara Sverige skänkte 50 miljoner kronor  till jordbävningsoffren i Haiti,  men fortfarande säljs barn som slavar, svälter med restavek systemet.
 
Den Amerikanska ockupationen orsakade konflikt mellan  Haiti och Dominikanska republikens diktator Rafael Trujillo , Persiljemassakern , då 20.000 haitier slaktades och mördades och utvecklade en för Dominikanska republiken unik politik av rasdiskriminering, antihaitianismen, riktad mot de svarta i grannlandet.
En sådan naturkatastrof sker under s k utomobligatoriska förhållanden dvs att människor  inte har kontroll över det. Medan att gasa ihjäl människor , starta krig eller uppmana till det skapar dominoeffekt , flyktingkatastrof  då flyktingarnas lik flyter i havet . Tidigare tilldelades två gånger Nobels fredspris Förenta Nationernas flyktingkommissariat  1954 och 1981.  1963 gick det till Internationella rödakorskommittén och 1965 till FN:s barnfonds Biståndsorganisation. De som har fått Nobelpris bör påminnas om vilken roll de har. FN, Kofi Annan  från Ghana fick Nobels fredspris 2001   och medlade senare i konflikten i Syrien.

De  flyktingar som klarade sig har skapat  arbetstillfällen åt EU-länderna så att  pensionerade poliser kallats in medan det finns hundratals arbetslösa ungdomar . Dessutom  har invandrare som själva varit flyktingar utnyjttjats i byggandet av stängsel mot flyktingarna. Svenska budgeten skall inte användas  till sådant förtryck och slöseri. Byt därför stängslen mot fiberbredband  . Stängsel påminner hela tiden om den israeliska  muren som en symbol för förtryck  och frihetsbegränsning..!
Utrycket Exodus  användes för ett fartyg med judiska flyktingar och med det avses resa till Brittiska Palestina. 

Den United Nations Special Committee on Palestine sk FN:s Palestinakommissionen, som leddes av den svenska juristen och ordförande för Internationella Röda Korset 1947 tillika ledamot av FN:s kommission för folkrätten, International Law Commission ,Sandström, som fick i uppdrag av FN att dela in området i en judisk och en palestinsk stat .
Här användes  uttrycket en arabisk  i stället för muslimisk stat och en judisk stat i stället för israelisk.
 När engelsmännen som kolonialmakt i området  under  premiärministrarna  Clement Attlee  och  Winston Churchill misslyckades med att hitta lösning och senare  USAs president  Harry S. Truman  motsatte sig  delning  överlämnades saken till FN.  Sverige  hade roll som ordförande för det internationella Röda Korset och Sandström var domare vid den permanenta skiljedomstolen i Haag.
Under   68 år av konflikt och lidande tilldelades  så många  Nobelpris för fred   USA har fått det elva gånger, bl a två presidenter.
( 1947 -Friends Service Council, American Friends Service Committee )
(1953 - George C. Marshall  USA, )
(1950 - Ralph Bunche     Medling i Palestina, 1948 USA,)
 (1962 -Linus Pauling  USA, 1964 Martin Luther King  USA,  )
(1970 - Norman Borlaug  USA, 1973     Henry Kissinger,
Le Duc Tho      USA med  Vietnam)
( 1986     Elie Wiesel          USA, )
(2002 - Jimmy Carter      USA  president)
(2007     -Al Gore, IPCC     USA, )
(2009 - Barack Obama     USA  president)
För fred med Israel fick  Egyptens  Anwar al-Sadat och Israels Menachem Begin  Nobels pris för fred  1978 och 1994 fick , Israels Shimon Peres och Yitzhak Rabin samt Palestinas Yassir Arafat Nobels fredspris. Två av dessa blev mördade.
 

Fördöm de som inte fördömer ockupation, bosättningar och brott mot de mänskliga rättigheterna.

Krigen utgör ett hot mot miljön & mänskligheten


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0