De har önskemål för förändring men utan att vara förberedda och utan att ha mobiliserat flyktingar i exil.


Tunisierna liksom irakierna , palestinierna , somalierna, afghanerna, sudaneserna, jeminiter, kongoleser och  nicaraguaner uprepar samma grova misstag nämligen att missa ett gynsamt tillfälle ,  att under exilperioden passa på att  förbreda sig , investera i fred , demokrati och miljö , moblisera flyktingar kring en rimlig och acceptabel plan nämligen fred, demokrati och miljö. Denna investeringsplan är lätt att  förverkliga i hemlandet när tillfälle kommer , detta är ett  snabbt och effektivt sätt att utan lidande uppnå förändring .
Ingen av ovanstående exilgrupper har hitintills lyckats med att åstadkomma  en varaktig och stabil fred, demokrati eller att värna om miljön

- Fred
- Demokrati
- Miljö


En grön och hållbar infrastruktur

Exil är ett viktigt steg i förberedelse till förnyelse. Flyktingarna har möjlighet att studera utvecklingen i det land i vilket de erhållit asyl, ta hand om andra flyktingar från sina egna länder. Genom den solidariteten blir det lättare att samarbeta kring denna plan oavsett vilken religion man tillhör eller var man står politiskt .
Ingen har lyckats prestera bättre än ockupationsmakten
Tunisierna, algerierna och marockanerna likaså irakierna  m fl har inte kunnat bevisa att de har lyckats bättre än kolonialmakterna som de stred mot
Det största felet är att man ger sig på infrastrukturen som inte diktaturen själv har byggt utan den är uppbygd av flera generationer.
Det fulaste man kan göra är att stjäla  från landets egendom som egentligen efter diktaturens fall skulle kunna säljas och finansiera  välfärden med, den  är allmän egendom, den kan i annat fall lämnas till olika museer för åskådning.

Riksdagsmän som har invandrarbakgrund sitter tillsammans med främlingsfientliga och stiftar lagar som ska tillämpas mot flyktingar
När talmannen vägrar att ställa upp att väljas till nästa period vägrade denna att bli omvald.
Riksdagsmän med invandrarbakrund skulle ha agerat på samma sätt som talmannen


Demokrati från teori till praktik

D.P.N.S
De Nya Svenskarna

Kommentarer
Postat av: Rullarn

Mycket intressant skrivet! Jag försöker komma på något objektivt att säga i ett försök att väcka debatt, men jag håller med för mycket för att lista ut vart jag skall börja.

2011-01-26 @ 06:05:26
URL: http://rullarn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0