Rådet

Rådets medlemmar som kommer från olika länder väljs av kongressen enligt stadgarna 3:4 Kongressen äger rum ett år innan det allmänna valet. Styrelsen för de nya svenskarna skall bestå av råden.

Råden eller styrelsen för de nya svenskarna skall i sitt politiska arbete förutom stadgarna utgå ifrån riktlinjerna enligt integrationspolitiken den s k " Integrationsinfrastrukturen".

Den iranske styrelsemedlem som har varit i Sverige en längre tid och utövat sina demokratiska rätigheter i Sverige och följer stadgarna och riktlinjen för de nya svenskarna skall få det lättare att föra dialog med sina landsmän som bor i Sverige och på det sättet bildar man iranska rådet. På samma sätt bildar man irakiska och somaliska råd.

Detta demokratiska och avancerade arbetet sätt bidrar till att kurder frän Irak , Iran, Syrien och Turkiet som har en gemensam kamp och ett gemensamt språk och som dessutom alla är flyktingar i Sverige kan nå sina mål mycket snabbare och effektivare. De kan också bilda ett kurdiskt råd . Detta förutsätter dock att dom uppfyller ovanstående kriterier. Detta gäller naturligtvis andra minioriteter.
Det ålägges råden att översätta till sitt eget språk för att underlätta för medlemmar i andra föreningar och riksförbund utanför de nya svenskarna .

Det ålägges även medlemmarna att lyfta fram den positiva utvecklingen i Sverige och vice versa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0