Demokratin och överenskommelser

 

Kan demokratin upphäva en överenskommelse/avtal som DÖ, som träffades mellan demokratiska parter ?

 

Gammal hävd , Pacta sunt servanda, latin: "avtal skall hållas") är en grundläggande princip inom avtalsrätt, civilrätt och internationell rätt.

KD som sin hemsida med rubriken “Lag och rätt” b.la säger

Sverige ska vara ett tryggt land att leva i, ett väl fungerande rättsväsende ge medborgarna trygghet. Kristdemokraterna inom Allians för Sverige medverkat till den största satsningen på rättsväsendet i modern tid. Men Kristdemokraterna som är minsta partiet i riksdagen har nyligen i sitt riksting upphävt en viktigt överenskommelse /avtal som gäller Sveriges styre , skapat problem , kaos och misstroende för politiker . KDS har i princip brutit mot avtalet , DÖ som skulle gälla i 8 år.

Ponera att DÖ som KD undertecknade gällde fred med en främmande makt , Ryssland .

De 6 parterna , S,Mp å den ena sidan och Alliansen M,C,Fp och KD å den andra , ingick sk DÖ

för att undvika folkomröstning eller nyval pga SD efter valet dec 2014 . Svenska folket vilket de fick en fullmakt av gav de 6 att ingå ett avtal sk DÖ . Svenska folket fick förklaring till varför .

DÖ skal gälla i 8 år med Löven (S) som statsminister .Ingen misstroendeförklaring eller nyval skall äga rum under den tiden.

Ponera att en av parterna i det här fallet KD med sin nya ledare ogillar statsministerns utrikespolitik och flyktingpolitik och i rikstinget skulle ta upp den frågan och ge dem som är missnöjda möjlighet att i en motion yrka på att rikstinget förklarar att DÖ är upphävt . KD kör med sk hämnddemokrati .

Det är I och för sig inte konsigt att de missnöjda kd:sarna fick majoritet då den nye medlemmen och Eu-parlamentarikern , Adaktusson är en av de missnjöda , en kändis , fd journalist . Utgångsläget skulle ha varit annorlunda om Peter Altin som är advokat var med i KD och han har också större erfarenhet än Adaktusson. KD:s ungdomsförbund firade med att öppna en flaska champagne I stället för bibeln som om KD hade vunnit i allmänna val.

Frågan är huruvida KD agerade enligt konstitutionen.

De Nya Svenskarnas lösning är att förklara KD:s rikstings beslut för ogiltigt , och att minst hälften av alliansen måste rösta mot DÖ för att beslutet om upphävande skall gälla . Alternativt att utlysa en folkomröstning med två alternativ

- För DÖ

- För nyval

 

Då har vi två lösningar .

 

Krig utgör ett hot mot mijön och mänskligheten

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0