Militärt stöd ges till de länder som inte tar emot flyktingar men som själva till stor del orsakat krig i regionen och deklarerade genom George W. Bush att USA inte skulle ratificera Kyotoprotokollet.. Detta är att betrakta som hämnddemokrati.

 

Hämnddemokrati, enligt De Nya Svenskarna , innebär att en demokrat vänder sig till en diktator för att störta en annan diktator , att en del av folket utnyttjar demokratiska medel för att hämnas på de svaga eller startar krig . Israeliska folket valde Ariel Sharon trots att han begick massakern i Sabra och Shatila . Likaså när Israel med stöd av Frankrike och Storbritannien ockuperade Suez-kanalen i Egypten 1956 då Sverige införde förbud mot bilkörning på söndagar. Oljeembargot 1973 var den största oljekrisen och den största energikrisen i världen . Mordet på Yitzhak Rabin Israels premiärminister och mottagare av Nobels fredspris 1994 . Mordet på Palme Sveriges statsminister1982–1986 och som var FN:s medlare i Iran–Irak-kriget. Moderatleadre och huvudmotståndare mellan 1981– till 23 augusti 1986 var Ulf Adelsohn vilken efterträddes av Carl Bildt.

Hämnddemokrati omfattar det amerikanska folkets val av George Bush att efterträda sin far som är orsaken till dagens konflikter Inte nog med det även delar av den europeiska befolkningen som är medlemmar i EU röstade på främlingsfientliga partier för att hämnas på invandrare och 14% av svenska folket röstade på SD detta främlingsfientliga parti två gånger trots vissheten om att ingen vill samarbeta med det partiet

Trots att omsättningen för Frankrikes handel med konventionella vapen är världens tredje största efter USA och Ryssland och att Ryssland är världens näst största vapenexportör och USA är världens överlägset största vapenhandlare, begär de militär hjälp av Sverige och Iran mot IS. IS kan egentligen endast besegras av den kurdiska milisen , Peshmerga.

De Nya Svenskarna har tidigare värderat det kurdiska självstyret och funnit stora brister när det gäller demokrati , miljö , fred och välfärd. Det kurdiska självstyret har inte bidragit till stabilitet i Irak och inte heller tagit emot flyktingar. Inte ens kurder från grannländerna som kurder från Syrien, Turkiet, Iran, ej heller irakiska flyktingar eller minoriteter som inte är kurder.

I stället för att rusta kurderna militärt skall man se till att den kurdiska milisen införlivas med den irakiska militären , ett enat Irak mot IS. Riksdagspartier som är folkvalda och stiftar lagar måste känna till att varken samerna eller Åland har egen militär . Genom att prioritera att utveckla självstyre och välfärd för det kurdiska folket kan detta stå som förebild för andra minoriteter. Många kurder söker fortfarande skydd i andra länder, bl a Sverige,

Peshmerga , som den kurdiska milisen heter måste upplösas i och med Iraks övergång till demokrati .

Trots att FN:s fredsmäklare , Stefan den store, som inte kan skilja på syrier och syrianer och som misslyckades med sin uppdrag i Afghanistan och Irak fick han fortsätta med sitt förtroendeuppdrag som medlare i Syrienkonflikten .

 

Krig utgör ett hot mot mijön och mänskligheten

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0