Från den svenska politiska historien

Påvens inblandning i nordens konflikter och inbördeskrig är av samma slag som diktatorn i Iran tillämpar.

Tre nordiska länder bröt genom nästa generations kungar och prinsar Fredskullaavtalet mellan de tre kungarna , Inge den äldre , Magnus Barfot och Erik Ejegod , trekungamötet i Kungahälla mellan 1100 – 1101.

 Inblandning av påvar som var i konflikt sinsemellan , hämnd , kungar, månggifte med olika kvinnor som födde många prinsar och halvsyskon vilka stred om kronan samt korstågen som ledde till inbördeskrig i Norge och Danmark.

Norden upplevde inte fred förrän vid nästa trekungamöte 1905 alltså efter föregående trekungamötet och upplösningen av Kalmarunionen. Då nästa generation nordiska länders medborgare kunde andas ut och uppleva fred , fredsavtalet hölls i Norden. Enligt det latinska uttrycket Avtalet skall hållas” Pacta sunt servanda enligt internationell rätt.

Svensk , norsk och dansk historia bör läsas av varenda flykting som söker skydd i de här länderna. Ett obligatoriskt ämne bl a i SFI och vid

flyktingförläggningar, Röda Korset i Mellanösten ska i sina lokaler och flyktingförläggningar, IDEA, undervisa i detta ämne även SIDA måste bidra men utan att ösa in pengar i u-länderna. Man måste undvika ett sådant biståndsprojekt som drivs av riksdagspartierna såsom Centerpartiets hemliga organisation ,CIS.

Nordens politiker har nämligen skyldighet att bida med konfliktlösning så att flyktingar utan att att man betalar för dyrbara konsulter och höga konsultarvoden kan lära sig att kompromissa. Dock inte av Jan Eliasson som det första han gjorde var att arrangera ett möte med sudanesiska stamledare och av dessa fick en nervös get som present och detta kunde ha orsakat en flygkatastrof.

Glöm stamledare och vänd er i stället direkt till flyktingar i era länder och börja i Södertälje, Malmö och Gottsunda.

När ni beviljar ett biståndsprojekt se till att majoriteten får kännedom om detta. Inga hemliga projekt får förekomma dessa bara gynnar korruption och bråk om resurser. En stam får det bättre medan andra får det sämre.

Slutligen ett råd till svenska partiledare , locka inte folk med pengar som diktatorn gör när han befinner sig i kris eller känner hot om att han är på väg att störtas. En metod som är icke demokratisk och flyktingarna skall inte lära sig den.

Prioritera en lösning av Israel-Palestina konflikten. Svenska kulturministern måste göra det möjligt att starta en diskussion kring denna fråga i en TV- debatt.

Vittnen om en epok , en intervju med andra ledare som har varit inblandade i olika konflikter.

Engagera alla fredspristagare som fortfarande är i livet.

Engagera minoriteter som kurder , kopter, syrianer m fl

Alliansfria länder och ta lärodom från Costa Rica.

 

Läs boken , de svenska partiernas rötter , när den är klar, den går också att beställa den hos De Nya Svenskarna.

 

Krigen utgör ett hot mot miljön & mänskligheten

De Nya Svenskarna

 

 

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0