De svenska partiernas rötter

Bokens tittel: "De svenska partiernas rötter"

 

Omslag: " en politiker fd statsminister " Arvid Lindman"bar sin 102 åriga mamma till vallokalen"

Det svenska partiernas rötter

 

Språk: arabiska med inbyggt lexikon samt svenska benämningar och utryck och med bilder vilka underlättar förståelsen.

 

Skäl: en sådan bok saknas i Sverige.

 

Mål och Syfte:

Genom att flyktingar i flyktingförläggningar och SFI och även kvotflyktingar som är på väg till Sverige

Ska få tillgång till boken . Att uppmuntra läsarna att delta i valet, stärka demokratin, engagera läsarna i politiken och samhällsdebatten och känna till den politiska utvecklingen i landet, samt hur partierna samarbetade under krisåren utanför partigränserna såsom unionsupplösningen, EU , valsystemet , folkomröstning, EU och valet till den, att bilda regering, och talmannens roll .vilket är utmärkt vid återvändandet och återuppbyggnaden.

Alfreds Nobels och Hammarskjölds roll .

Att översätta boken till flera olika språk b la. svenska så att boken kan läsas av flera nationaliteter. och

förhoppningsvis vara representativ vid statsbesök av arabiska diplomater och statschefer. Den kan också ges som gåva till andra vid statsbesök.

 

Bakgrund:

Boken utgår från hur svenskarna lyckades med att lösa sina konflikter i en tidsepok när Sverige hade många stammar ,ätter, avsaknad av konfliktlösare, transport och teknik, svält , fattigdom och flyktingar "Moberg, utvandrana" till dagen Sverige som industri , välfärd och rättsstat som tar emot flyktingar och ger bistånd till fattiga länder.

Vad har grekerna lärt sig efter militärkuppen som orsakade att många grekiska flyktingar fick skydd i Sverige . Papandreo som ledde oppositionen fick asyl i Sverige under regeringen Tage Erlander. Han fick under Palmes regering tala inför Sveriges riksdag och fick stöd, återvände till sitt land, Grekland, och återinförde demokratin. Vad händer med Grekland efter det och utvecklingen nu

År det skillnad mellan Grekland och Irak, Somalia, Afghanistan och Palestina

Återvändandet och återuppbyggandet

Det är därför boken tar även upp de aktuella flyktingar från Irak, Afghanistan, Somalia och Palestina och ställer frågan om de inte kan göra likadant som grekerna , är Grekland en förbild eller ska man ha med den utveckling och förändring som gjort det annorlunda,.som att folket genom solidaritet försöker att skydda demokratin i stället för att det blir massflykt . Oaktat detta hade folken i de här ländarna planerat och kämpat och väntat på demokratin länge . Frågan som boken ställer är nämligen hur det kommer sig att folket prioriterar kampen mot ockupation i stället för skydda och utveckla demokratin som de äntligen har fått.

Bokens omslag utgörs av en bild av en fd svensk statsminister som bär sin 102 åriga mor till vallokalen så att hon skulle kunna rösta.

Nuvarande flyktningar är araber, kurder, muslimer och berber som talar arabiska och deras valdeltagande är lågt liksom hos andra grupper av invandrare . Detta beror troligen på att det inte finns littratur om den politiska och demokratiska utvecklingen i Sverige. Bakgrunden till riksdagspartierna , kompromisser mellan partierna , den svenska modellen, unionsupplösning, valsystemet, om riksdagens arbete , regeringsbildning, misstroendeförklaring, folkomröstning, samlingsregering eller koalitionsregering , folkhemmet.

Många invandrare vill engagera sig i politiken och de humanitära organisationerna såsom RK, Amnesty mfl men det saknas ett enkelt och systematisk sätt att informera om den politiska utvecklingen i Sverige. Informationen som utges på olika språk med s.k. informationsstöd till partierna innan valet är inte tillräcklig och ibland även bristfällig. En del av pengarna "informationsstöd" kan i stället ha gått till ideologisk propaganda.

Varför ges parti och presstöd till partierna och tidningarna.

.Ländernas likheter och olikheter vad gäller ätter och stammar, monarki, politisk utveckling och kompromisser

 

De Nya Svenskarna

DPNS

 


Kommentarer
Postat av: linda

Väldigt intressant blogg. Står mycket som man aldrig får läsa om i verkligheten. Bra initiativ.

2010-09-28 @ 01:20:47
URL: http://baduizm.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0