Fråga till den svenska regeringen och hjälporganisationen, SIDA

Hur kommer det sig att man blundar för ett projekt som kan sysselsätta tusentals flyktingar/invandrare och som dessutom en fredligt.

Vi har flyktingar/invandrare som kommer från Somalia, Yemen, Sudan, Palestina, Irak, Afghanistan som svenska regeringen och SIDA lämnar bistånd till när det gäller återuppbyggnad , infrastruktur, skola och vård samt att i biståndet ingår även en demokratiseringsprocess.

Demokratisering av Internet och en en fri internationell toppdomän ccTLD bör innefattas i den demokratiska processsen.

.se, är ett av de länder som genom olika konkurrerande IT-bolag erbjuder sina medborgare att registrera sina Countrycod toplevel domain såsom SIDA.se. Tänk också på hur mycket som vilar på se och vad den har för ekonomisk betydelse- Tänk också på att Sverige driver ett annat lands toppdomän såsom .ST ,

Underhåll, registrering och lagring av hemsidor inom IT-sektorn och att knyta ihop olika nätverk som underlättar samkörning mellan olika skolor och universitet, skolverket.se, sjukvård KS.se, olika län, riksdags.se, regeringen.se, ud.se, vattenfall.se, dmv.se,kärnkraft.se och inom partiväsendet, moderaterna .se, socialdemokraterna.se och inom industrin, volvo.se och förutom dessa finns andra inom exempelvis musik, idrott, tv och radio.

Trots att SIDA lämnar bistånd till våra ovan nämnda länder har vi inte rätt att registrera under våra länders toppdomäner som.SO, .IQ mfl. För att kunna hitta olika information om Somalia måste man kunna skriva goverment.so på samma sätt som i Sverige.

Genom att våra länder inte är intresserade att ha en fri domän och demokratisering av sina internet så missar man betydande resurser och utveckling inte minst inom forskningen. Den bidrar också till fred genom att ungdomarna ägnar sig mycket åt att skapa och får dessa att avhålla sig från krig.

Vi som kommer från ovan nämnda länder vill genom det projektet kunna skapa många arbetstillfällen. Detta kräver små resurser genom att behålla en del av biståndet som går till återuppbyggnad av våra länders infrastruktur och demokratisering i stället för att hamna korruptionen eller i fel händer. Det gynnar Sverige, flyktingar och våra länder. På samma sätt som i Sverige styr andra länders domän som inte har flyktingar i Sverige skulle det vara möjligt för oss flyktingar att få igång och utnyttja våra egna domäner. Vi strävar efter en fri domän och en demokratisering av internet.

Emellertid vi som kommer från de här länderna har gemensamt dels att vi är flyktingar, vi kommer från krigsdrabbade länder, vi talar samma språk, nämligen svenska, arbetslösheten är stor bland oss,vi bor i ett demokratiskt land där vi gemensamt har lärt oss demokrati och dessutom vill många återvända och hjälpa till med återuppbyggnad.

Genom stöd från den svenska internetstiftelsen och svenska internet isoc.se, tillsammans med SIDA skulle kunna genomföra detta projekt och minska arbetslösheten bland flyktingar och invandrare i Sverige. Lyckas vi med det så ska liknande projekt genomföras i andra länder På det sättet bygger man broar mellan folken.

 

De Nya Svenskarna

DPNS


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0