Oslo avtalet är icke dödfött

Först vill vi börja med att gratulera världens kvinnor i allmänhet och svenska kvinnor i synnerhet på den 8:e mars 2010, den internationella kvinnodagen.


Var solidarisk , fredlig och engagerad för fred och en bättre miljö i Mellanöstern.


Vår skyldighet såsom muslimer, judar, kristna och buddister , araber , amerikaner, inklusive flyktingar och folken i Norden är att blåsa liv i ett viktigt fredsdokument .

Tillämpning och att avtalet följs kräver solidaritet från andra . Nämligen vi vanliga människor, föreningar och organisationer, journalister och fredspristagare.

Vi måste uppmuntra och uppskatta vad viktiga personer såsom USA:s f d president Bill Clinton, Shimon Peres, Yassir Arafat och Yitzhak Rabin kom fram till , nämligen en tvåstatslösning en israelisk och en palestinsk stat.

Vi måste agera skyndsamt och nu , vi har bara två viktiga personer av parterna kvar. Tidigare fredsinitiativet Camp David ledde till mordet på den f d egyptiske presidenten Sadat och senare Yitzhak Rabin och efter det avled Yassir Arafat. . Vi kan kalla dem för fredens offer. De erhöll Nobelpriset för fred.

I fråga om resurserna skall dessa delas rättvist och Ålandsmodellen kan tillämpas i både Israel och Palestina om man finner det lämpligt.

Fred i mellan Israel och Palestina leder till fred i hela Mellanöstern.

Mejla till [email protected]





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0